Nord-Korea bekrefter rakettest: - En stor suksess

Nord-Korea bekrefter mistanken fra sin sørlige nabo: Landet testet lørdag en rakett skutt opp fra en ubåt.

Publisert Publisert

Nord-Koreas unge diktator Kim Jong-un på et nylig offentliggjort bilde fra et besøk ved et nordkoreansk kraftverk. Foto: Reuters / KCNA / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Det var en stor suksess som ga oss nok et middel for et kraftig atomangrep, opplyser Nord Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA.

Landets leder Kim Jong-un skal ha holdt oppsyn med testen.

Beskjeden kommer etter at myndighetene i Sør-Korea opplyste at de mistenkte at Nord-Korea hadde gjennomført nettopp en slik test. Ifølge den sørkoreanske generalstaben skjedde oppskytingen utenfor østkysten av Nord-Korea lørdag.

Det er uklart hvor vellykket testen har vært, men ifølge Nord-Koreas egne utsagn gikk alt etter planen.

— Den bekreftet fullt ut og forsterket påliteligheten til det koreanske systemet for oppskyting under vann, opplyser KCNA.

Regimet i Nord-Korea hevdet i desember i fjor å ha gjennomført en vellykket rakettoppskyting fra en ubåt. Våpeneksperter i andre land konkluderte imidlertid etterpå med at testen var mislykket, og at den aktuelle raketten neppe ble skutt opp fra en ubåt.

Det er blitt antatt at Nord-Korea foreløpig befinner seg på et tidlig stadie i sitt forsøk på å utvikle et våpensystem med fungerende raketter som kan skytes ut fra ubåter.

Skulle Nord-Korea lykkes med å utvikle slike raketter og utstyre dem med atomstridshoder, vil landet representere en langt større trussel enn i dag mot Sør-Korea, USA og andre land. Siden det er vanskelig for andre å oppdage ubåter, er det også vanskelig å beskytte seg mot dem.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Mødrene fant ut at de hadde fått sæd fra samme donor. Slik fikk Knut og Mathias vite at de var brødre.

  2. «Monica Mæland er på veg ut av politikken. Og så no, når ho kunne nådd heilt til topps.»

  3. – Det har vært høy musikk, skrik og skrål

  4. Ho var imot at hennar eigen son skulle få gifte seg

  5. Demonstrasjoner over hele USA – Det hvite hus stengt

  6. Kygo sendte nabovarsel til flere tusen i Fana før denne festen