Opptrappingen av demonstrasjonene som har preget den delvis autonome kinesiske byen i flere dager, var dramatisk søndag.

Det oppsto kaotiske scener og demonstranter ropte «Fy!» mot politiet mens de prøvde å beskytte seg mot skyene av tåregass, ifølge en reporter fra nyhetsbyrået AFP.

Flere slagsmål brøt ut mellom politi og sinte demonstranter da politiet tok i bruk tåregass, noe som sjelden skjer i Hongkong.

Demonstrantene raser mot myndighetene i Beijings beslutning om ikke å tillate frie demokratiske valg i Hongkong i 2017. I august bestemte de kinesiske myndighetene at kandidater til 2017-valget må godkjennes av nominasjonskomité.

Trafikken stoppet opp

Politiet brukte tidligere søndag pepperspray mot demonstranter som inntok en stor motorvei etter å ha brutt seg gjennom barrikader som var satt opp der.

De skulle hindre flere mennesker i å slutte seg til folkemengden som har slått leir utenfor regjeringens hovedkvarter i Hongkongs siden fredag.

På den travle veien Connaught stoppen trafikken helt opp, og politiet ble tvunget til å trekke seg tilbake da demonstrantene sprang mot folkemengden utenfor regjeringsbygningene.

Midt i veien, som vanligvis er fylt av busser og drosjer, jublet og omfavnet de hverandre.

Kina har tiltro

Kinesiske myndigheter, som har en militær garnison i Hongkong, er ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua trygge på at myndighetene i Hongkong klarer å håndtere demonstrasjonene.

Benny Tai, leder for gruppen som kaller seg Occupy Central, har manet demonstrantene til å blokkere byens finansdistrikt. Gruppen krever at Kina fjerner kravet om at kandidatene til valget må godkjennes av en nominasjonskomité.

Elever og studenter ved skoler og universiteter har boikottet undervisning de siste dagene for å slutte seg til protestene.