— Folkerådet har stemt over forslaget, og forslaget om å la folkeavstemningen gå som planlagt 11. mai fikk 100 prosents oppslutning, sier Denis Pusjilin, lederen for den selverklærte Folkerepublikken Donetsk.

Også i Luhansk sier separatistledere at de ikke vil utsette søndagens folkeavstemning, slik Russlands president Vladimir Putin foreslo onsdag.

Forslaget ble torsdag diskutert i de såkalte folkerådene i de to byene.

I mars ble det holdt en folkeavstemning på Krim-halvøya om uavhengighet fra Kiev. Det endte med at halvøya ble annektert av Russland.

Samtidig melder russiske myndigheter at Ukraina skal ha 15.000 soldater stående ved grensen til Russland. Det russiske forsvarsdepartementet ber vestlige land om å slutte med «kynisk feilinformasjon».

– Ukrainske væpnede styrker er fortsatt samlet ved den russisk-ukrainske grensen. En gruppe på 15.000 ukrainske soldater er blitt utplassert i grenseområdene, sier viseforsvarsminister Anatolij Antonov ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Uttalelsen ser ut til å være et svar på vestlige meldinger om at Russland har utplassert om lag 40.000 soldater ved den ukrainske grensen.

President Vladimir Putin sa onsdag at styrkene var trukket tilbake fra grenseområdene, men NATO avviser at det er noen konkrete tegn på en tilbaketrekking.