Under en høring i justiskomiteen i Representantenes hus sa Mueller at overvåkingsprogrammet bare omfattet data om hvem som snakket sammen, når samtalene ble gjort og hvor lenge de varte. Mueller sa at ikke noe av innholdet i selve samtalene ble kartlagt.

FBI-sjefen sa også til de folkevalgte at det er startet etterforskning av varsleren Edward Snowden, og at myndighetene vil gjøre alt som er nødvendig for å straffeforfølge 29-åringen.

— Disse avsløringene har forårsaket betydelig skade for nasjonen og for vår sikkerhet. Vi vil ta alle nødvendige steg for å holde personen ansvarlig for disse avsløringene, sa Mueller.

Han fortalte videre at overvåkingsprogrammet var i tråd med loven, godkjent av en dommer og i samsvar med den amerikanske grunnloven.

Snowden, som tidligere har jobbet for etterretningsorganisasjonen CIA, har hevdet at USA følger med på «omtrent alt» som skjer på internett.

I tillegg har han avslørt at den militære signaletterretningen National Security Agency (NSA) har adgang til opplysninger om telefonsamtalene til millioner av amerikanere.

Snowden var ansatt i firmaet Booz Allen Hamilton, som igjen var leverandør av tjenester til NSA. Etter at han avslørte overvåkingen, har han både blitt hyllet som en patriot og stemplet som forræder.