Tilstanden til eleven som ble truffet av skudd ved den videregående skolen i Taft, nordøst for Los Angeles, er kritisk, ifølge sheriff Donny Youngblood.

Etter at den 16 år gamle gutten kom inn i klasseværelset med et gevær og begynte å skyte, kom to unge lærere til og greide å oppholde gjerningsmannen med prat til resten av klassen kom seg trygt ut. Deretter overtalte de ham til å legge ned våpenet.

— At disse to viste en heroisk opptreden, er åpenbart. Å stå der overfor noen som har et gevær og som allerede har løsnet skudd mot en elev, det sier mye om disse to mennene og hva de kan ha hindret, sier Youngblood.

Skyteepisoden fant sted klokka 9 om morgen, og gjerningsmannen ble tatt i forvaring 20 minutter senere. Foruten gutten som ble alvorlig skadd, fikk en annen gutt et ubetydelig streifsår.

Los Angeles Times skriver at de fikk telefoner fra elever som hadde gjemt seg i skap på skolen mens evakueringen pågikk. Elevenes foreldre kom til for å hente barna sine etter at skolen var gjennomsøkt.

Skytingen skjedde bare noen uker etter at 26 mennesker, blant dem 20 barn, ble drept i Newtown i Connecticut i USAs verste skolemassakre på mange år.