En lys våken prinsesse Estelle kom knapt med en lyd da hunble døpt i Slottskyrkan i Stockholm. Men tilbake på benken på mammas fangbegynte protestene.

Den lille svenske prinsessen så seg interessert rundt, ogkom bare med et par små lyder da hun ble døpt av erkebiskop Anders Wejryd menskronprinsesse Victoria og prins Daniel fulgte stolt med.

Smokk og vugging

Litt ubekvem var hun nok i de uvante omgivelsene, og etterat selve dåpen var vel overstått måtte det en smokk og litt vugging på mammasfang til for å stanse enkelte små klynk.

Representanter fra en rekke europeiske kongehus var tilstede under dåpen. Det er også samboerne til prins Carl Philip og prinsesseMadeleine.

Kronprins Haakon, som er en av fem faddere, leste bibelversi begynnelsen av seremonien. Han var ikledd Sjøforsvarets gallauniform medSeraphimerordenen.

Båret av sin far

Norges prinsesse Märtha Louise var blant de første kongeligesom ankom kirken for å overvære dåpen til Sveriges tre måneder gamle prinsesse.

I likhet med flere andre av de kvinnelige gjestene, var hunikledd en lys rosa kjole med hatt i samme farge. Hun ankom med Ari Behn ved sinside.

Victoria, Daniel og Estelle ankom Slottskyrkan noen fåminutter før dåpsseremonien skulle starte klokka 12.00.

Tradisjonsrik dåpskjole

Prinsesse Estelle ble båret av sin far og så ut til å ta dethele med stor ro. Hun hadde ingen dåpslue på, slik det er vanlig når en babydøpes. Etter hvert ble hun flyttet til mors fang, der Estelle puttet et parfingre inn i munnen mens hun tittet rundt på alle gjestene.

Dåpskjolen er den samme som er blitt brukt i alle kongelige dåper siden Gustaf-Adolf, skriver NRK.