Demonstrasjonene fortsatte til tross for at påtalemyndigheten i New York har varslet at en storjury skal vurdere å reise tiltale mot politimannen som drepte Eric Gurley. Politisjefen i New York har selv sagt at 28 år gamle Gurley, som ble skutt i en trappeoppgang i Brooklyn i november, var et helt uskyldig offer.

En demonstrant blir pågrepet i Manhattan i New York under en demonstrasjon fredag kveld.
Eric Thayer / Reuters / NTB scanpix

«Jeg får ikke puste»

Den siste protestbølgen startet onsdag da en storjury i New York avviste å reise tiltale mot en politimann som tok nakkegrep på gateselgeren og seksbarnsfaren Eric Garner. Garner døde etter nakkegrepet i sommer.

Flere tusen sinte, men stort sett fredelige demonstranter fortsatte protestene i New York fredag kveld. «Jeg får ikke puste», ropte de og ytret dermed Garners siste ord. Fredelige demonstrasjoner ble også holdt i hovedstaden Washington, i Miami, Chicago, Boston og St. Louis.

Skutt i Phoenix

Torsdag ble enda en ubevæpnet svart mann skutt og drept av en hvit politimann i USA. Denne gangen skjedde hendelsen etter et basketak i Phoenix i delstaten Arizona, noe som også utløste protester her.

Tidligere har delstaten Missouri vært rammet av opptøyer og demonstrasjoner i kjølvannet av drapet på Michael Brown (18). Også her avviste en storjury å reise tiltale mot politimannen som drepte skjøt.