Ideen bak turen til Minnesota var å tilbringe en dag med «vanlige folk» for å oppleve hvordan de har det i tøffe økonomiske tider, og Minneapolis-besøket skal således bli den første i en serie slike sommerutflukter frem mot valget i november.

Men dagen endte likevel med et folkemøte som mer lignet en typisk dag for president Obama enn en typisk dag for vanlige amerikanere.

Etter at han pratet med den 36 år gamle alenemoren Rebekah Erler over en cheeseburger i Matt's Bar, kjørte han til en park med begeistrede demokratiske velgere som pepret ham med spørsmål han liker å svare på.

Det dreide seg for eksempel om våpenvold, klimaendringer, dyre studielån og hvordan oppmuntre jenter til å ville bli forskere og ingeniører.

Rekordlav støtte

Ett og et halvt år inn i sin andre presidentperiode er oppslutningen om Obama nede på rekordlave 41 prosent. Velgerne er bekymret for den økonomiske situasjonen og urolige over hvordan Obama håndterer krisen i Irak.

Obama har i hele år forsøkt å få gjennom populære tiltak som minimumslønn og forteller velgerne at han trenger deres stemmer om ikke Demokratene skal miste flertallet i Senatet ved mellomvalget i november.

MØTTE VELGERNE: Barack Obama pratet med den 36 år gamle alenemoren Rebekah Erler over en cheeseburger i Matt's Bar.
SCANPIX

Fra før har Republikanerne flertall i Representantenes hus, og hvis Demokratenes flertall går tapt også i Senatet, blir det svært vanskelig for Obama å få gjennom noe som helst i de siste to årene han er president.

Frustrasjon

Alenemoren Rebekah Erler, som tidligere har vært demokratisk aktivist, skrev til Obama tidligere i år for å uttrykke sin frustrasjon over den økonomiske situasjonen.

— Det eneste vi vil er å greie å betale for barnepass, betale husleien og betale for sunn mat til barna våre, sa hun til pressen etter møtet med Obama.

— Jeg fikk sjansen til å snakke om det som mange mennesker jeg kjenner, sliter med, la hun til.