— Sikkerhetsstyrkene har nå full kontroll over Baiji-raffineriet, sier statsminister Nuri al-Malikis sikkerhetsrådgiver, generalløytnant Qassem Atta, torsdag.

De siste arbeiderne som var fanget i Baiji-raffineriet i Irak, ble tidligere på dagen sluppet ut under en kortvarig våpenhvile mellom regjeringsstyrkene og militante sunnimuslimer, opplyser en av de frigitte arbeiderne til nyhetsbyrået Reuters.

Arbeidere fraktet ut

De siste arbeiderne ble fraktet ut i busser etter at lokale sjeiker hadde meklet fram en avtale om at de skulle få slippe ut.

Det var på det meste 15.800 arbeidere og 100 utenlandske eksperter ved anlegget, som er Iraks største oljeraffineri. De fleste av dem forlot området tirsdag, da anlegget ble stengt fordi myndighetene ventet et angrep fra opprørerne.

Angrep

Militante sunnimuslimer, under ledelse av den ytterliggående gruppen Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), angrep oljeraffineriet onsdag morgen. Etter at opprørerne begynte å strømme inn på anlegget, har det vært harde kamper mellom dem og irakiske regjeringsstyrker.

Den siste tiden har de islamistiske ekstremistene i ISIL gått til angrep på en rekke irakiske byer og omgjort store deler av landet til et lovløst område utenfor myndighetene i Bagdads kontroll.