Syriske opprørere hevdet torsdag at de hadde avfyrt raketter mot presidentens bilkortesje i Damaskus, en påstand som ble gjengitt av satellittkanalen Al Arabiya og andre arabiske medier.

Men kort tid etter dukket presidenten uskadd opp i en moské.

Al Arabiya siterte en talsmann for opprørsbrigaden Tahrir al-Sham, Firas al-Bitar, på at han ikke visste om Assad var blitt rammet av angrepet. Årsaken til dette var at regimet som en avledningsmanøver sendte to kortesjer gjennom Damaskus' gater, sa han.

Bønn

Den ene av disse kortesjene brakte Assad til Anas bin Malek-moskeen, der han var til stede under bønnen i forbindelse med den religiøse høytiden id al-fitr.

— Presidenten kom til moskeen i sin egen bil, han deltok i bønnen og hilste på folk, sa informasjonsminister Omran al-Zoabi.

— Når det gjelder opplysningene fra Al Arabiya, kan jeg forsikre dere om at de er helt gale. De er enten ren ønsketenkning fra fiendens side eller en vits, framholdt Zoabi, som tilføyde at motivet kan ha vært et ønske om å ødelegge feiringen av id al-fitr.

Firas al-Bitar bekreftet at det ble kjørt to kortesjer gjennom Damaskus torsdag, og sa at Tahrir al-Sham hadde angrepet den riktige.

— Angrepet skremte regimet, selv om Assad ikke ble truffet, sa Bitar til nyhetsbyrået Reuters.

Malki

Tidligere hadde flere opprøre hevdet at Assads bilkortesje var blitt angrepet. Ifølge opprørskildene ble bilkortesjen truffet av raketter mens den var på vei gjennom Malki, bydelen hvor Assad bor.

— Assad ble ikke truffet, men ifølge informasjon vi har fra kilder på innsiden av regimet, var det rammede i hans kortesje, sier Islam Alloush i opprørsgruppen Liwa al-Islam.

Det ble også lagt ut en video på nettet som etter sigende viste kamphandlinger i Malki. Men det lot seg ikke bekrefte på uavhengig hold at videoen var ekte. Opprørerne i Syria har tidligere angrepet Assads boliger i Damaskus, og fire av hans nære medarbeidere ble drept i en bombeeksplosjon i fjor.