Drapene på den britisk-irakiske familien 5. september i fjor skapte både skrekk og undring. Saad al-Hilli ble drept sammen med sin kone og svigermor idet de satt i familiens bil på en parkeringsplass ved landsbyen Chevaline øst i Frankrike. En fransk syklist, Sylvain Moller, ble funnet drept like ved, mens familiens to døtre på sju og fire år overlevde.

Alle ofrene var skutt minst to ganger i hodet, og det var løst over 25 skudd på åstedet.

Slått i hodet

Sju år gamle Zainaib ble funnet med store skader etter å ha blitt skutt i skulderen og slått i hodet gjentatte ganger, tilsynelatende med den butte enden av et automatvåpen. Etter flere ukers intensiv behandling kom hun seg.

Lillesøsteren Zeena kom fysisk uskadd fra hendelsen ettersom hun gjemte seg under morens skjørt i baksetet på bilen. Hun ble først oppdaget da rettsmedisinere fra Paris kom for å undersøke åstedet.

De to jentene ble først plassert i fosterfamilier, men bor nå hos slektninger.

Tilfeldig offer

Torsdag er det nøyaktig ett år siden drapene, men etterforskerne har ennå ikke funnet ut hva som kan ha vært motivet bak de brutale drapene.

Politiet har konkludert med at Sylvain Moller ble drept fordi han ulykkeligvis ankom stedet da familien ble angrepet. Teorien om at drapene ble begått av en enslig psykopat, synes å ha blitt vraket.

I stedet ser etterforskerne ut til å ha mistanke om at drapene skyldtes en arvetvist mellom Saad al-Hilli og hans bror Zaid.

Store penger

Flere millioner euro skal ha stått på spill, ifølge etterforskningsleder Eric Maillaud. Han har blant annet røpet av politiet forsøker å spore telefonsamtaler som ble tatt til Romania fra hjemmetelefonen til Zaid al-Hilli i ukene før drapene.

Zaid er tidligere brakt inn til avhør av britisk politi. Han er ikke siktet og er fortsatt på frifot, men han er ikke utenfor mistanke.

Maillaud og britisk politi er ventet å holde en pressekonferanse om den siste utviklingen i saken fredag.