Sandy Hook i Newtown i delstaten Connecticut har vært stengt siden 20 elever og seks lærere ble skutt og drept av en 20 år gammel mann som siden tok sitt eget liv 14. desember i fjor.

Torsdag var det imidlertid igjen hverdag for skolens elever. Undervisningen skjer i nabobyen Monroe, der en tom skole er blitt satt i stand og omdøpt til Sandy Hook.

Selv om skolens ansatte så vel som politiet gjorde sitt ytterste for å gi barna en et trygt og godt gjensyn med lærere og klassekamerater, var det flere foreldre som var engstelige.

Ønsker normal hverdag

— Det finnes ikke noe ordentlig manus for dette, sa Denise Correia til TV-kanalen CNN.

— Jeg er ikke sikker på om jeg er klar for å la dem dra, sa en annen mor, Sarah Swansiger.

Donna Page, som fungerer som skoleleder etter at rektoren ble drept, opplyser at foreldre kan være til stede på skolen de første dagene for å berolige barna sine.

Men på skolens nettsider oppfordret hun til at elevene tok skolebussen for å komme tilbake til normal skolehverdag.

80 personer har jobbet med å gjøre skolebygningen til et humørfylt sted, sier skoleinspektør i Newtown, Janet Robinson.

— Vi har kalt den Sandy Hook for å videreføre tradisjonene våre. Barna gleder seg til å treffe lærerne sine igjen. Ringen er sluttet nå, sier Robinson.

Politiet vil ikke opplyse nøyaktig hvilke sikkerhetstiltak som er truffet på den nye Sandy Hook-skolen, men Robinson forsikrer om at skolen føles «veldig trygg».

- Sikreste skolen i USA

Politiførstebetjent i Monroe, Keith White, sier at sikkerheten vil bli evaluert jevnlig.

— Akkurat nå tror jeg dette må være den sikreste skolen i USA, legger han til og nevner blant annet at ethvert kjøretøy som skal inn på skolens område, vil bli stanset og sjekket.

For å gjøre overgangen til den nye skolen lettere for elevene har lærerne tatt med seg møbler og eiendeler fra den gamle skolen, sier Robinson.

Elevene og foreldrene deres fikk lov til å ta en titt på de nye skolelokalene onsdag. (©NTB)