En fotograf fra nyhetsbyrået Reuters i byen Aleppo forteller at ofre for det som beskrives som et kjemisk angrep, fikk alvorlige pusteproblemer og ble kvalt, og at de skal ha luktet klor i luften.

Ofrene ble sendt til fire forskjellige sykehus i regjeringskontrollerte deler av provinsen Aleppo.

— Jeg så for det meste kvinner og barn, forteller fotografen.

— De sa at folk ble kvalt på gaten og at luften luktet sterkt av klor. Folk skal ha dødd på gatene og hjemme, sier han på telefon etter å ha besøkt Universitetssykehuset i Aleppo og al-Rajaa-sykehuset.

Nekter

Ifølge en opprørskommandant har ikke opprørsstyrker skutt ut noen rakett med kjemiske våpen i Aleppo-provinsen.

Han hevder derimot at regjeringsstyrker har avfyrt en Scud-rakett med kjemikalier.

— Vi hørte rapporter fra tidlig i dag morges om et angrep fra regimet mot Khan al-Assal, og vi tror de avfyrte en Scud-rakett med kjemikalier. Så hørte vi plutselig at regimet rettet disse anklagene mot oss, sier Qassim Saadeddine, en av opprørslederne og talsmann for Det høyere militærrådet i Aleppo.

— Opprørere sto ikke bak dette angrepet, understreker han.

Overkommandoen for Den frie syriske hær sier i en uttalelse tirsdag ettermiddag at regjeringsstyrker har gjennomført et kjemisk angrep nær Aleppo med en langdistanserakett.

Minister

Syrias informasjonsminister Omran al-Zoabi anklager opprørerne for å stå bak angrepet tirsdag, som skal ha drept 16 personer og såret 86. Tilstanden betegnes som livstruende for de fleste av de sårede.

Ministeren anklager Tyrkia og Qatar, som har støttet opprørerne, for å ha «juridisk, moralsk og politisk ansvar» for angrepet, ifølge Syrias statlige fjernsyn.

Det var det offisielle nyhetsbyrået SANA som først meldte at opprørere hadde brukt raketter «med kjemisk innhold» i Aleppo-provinsen.

«Terrorister skjøt ut en rakett med kjemiske substanser i Khan al-Assal-området på landsbygda i Aleppo. De første meldingene sier at rundt 15 personer ble drept, de fleste sivile», skrev SANA.