Presidenten er nå sendt til sitt landsted på øya La Orchila, hvor han skal tilbringe sin siste tid sammen med familien, skrev den spanske avisa ABC fredag. Den colombianske radiokanalen Caracol meldte samme dag at Chávez ble erklært hjernedød for flere dager siden.

— Løgn, tordner visepresident Maduro.

ABC og Caracol er «fascistmedier», og målet deres er å destabilisere Venezuela, mener han.

— Chávez sjikaneres av borgerskapet. De sjikanerer og angriper ham hele tida. Hvor langt er dere villige til å gå? Slutt å angripe vår leder. Slutt å spre rykter. Slutt å utnytte denne situasjonen, som er vanskelig for alle. Slutt å forsøke å destabilisere, sa Maduro i en uttalelse på venezuelansk fjernsyn.

Opposisjonsleder Henrique Capriles beskylder på sin side Maduro for å være den som farer med løgn. «Maduro har løyet om presidentens helse. Det er en løgn at han var med ham i fem timer. Om noen få dager vil landet få vite sannheten», skrev Capriles på Twitter fredag.

Chávez ble kreftoperert for fjerde gang på Cuba den 11. desember i fjor. Han ble fløyet hjem til Venezuela i februar, og har der fått behandling på et militærsykehus.