Planen er utarbeidet av landets regjering og skal legges fram for nasjonalforsamlingen torsdag ettermiddag, ifølge Kypros' statlige kringkaster RIK.

Både russisk krisehjelp og en nedjustert bankskatt skal være del av forslaget. Målet er å skaffe til veie 5,8 milliarder euro for å oppfylle kravene til EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Ifølge RIK kan det bli aktuelt å kompensere russerne med en marinebase hvis de bidrar til et oppkjøp av Kypros' to største banker.

Den kypriotiske finansministeren Michael Sarris er for tiden i Moskva, men det ble ikke meldt om noe gjennombrudd i samtalene der onsdag.

Nyhetsbyrået CNA melder at den nye redningsplanen også omfatter et «strukturelt investeringsfond». Det vil bli knyttet til planene om gassutvinning utenfor kysten av Kypros.

Tidligere denne uken avviste nasjonalforsamlingen den svært omstridte bankavgiften som var del av krisepakken fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).

I utgangspunktet skulle det ilegges avgift på alle innskudd i alle landets banker. I den nye planen er det kun snakk om en mindre avgift på innskudd over 100.000 euro, ifølge RIK.

Klarer regjeringen med sine tiltak å skaffe 5,8 milliarder euro, vil det bane vei for 10 milliarder euro i sårt tiltrengt krisehjelp fra EU og IMF.