ÅSANE – FREDRIKSTAD 1–1:

Åsane startet sesongen brukbart, men har knapt tatt poeng de siste seks kampene. Av 18 mulige har oransjetrøyene kun tatt fem poeng.

Da passet det i utgangspunktet bra å møte jumboplasserte Fredrikstad på hjemmebane. Men heller ikke da ble det mer enn ett poeng for Mons Ivar Mjeldes mannskap.

– Vi vil nok rive oss i håret over at vi slapp inn nok et mål på dødball, men jeg synes vi spiller en god kamp. Fredrikstad er rystet og legger om til fem bak mot slutten, men vi er ikke dyktige nok til å score det målet vi trenger for å vinne, sier treneren til BT.

Kampen endte til slutt 1–1 etter et tett og jevnt oppgjør i Bergen. Forrige Åsane-seier var i 16. mai-kampen mot Florø.

Manglet nøkkelspillere

Åsane måtte klare seg uten nøkkelspillere både foran og bak, da både toppscorer Geir André Herrem (karantene), keeper Eirik Østgaard og katalysatoren Kristoffer Nesse Stephensen (begge sykdom) var ute av spill.

– Vi har tunge frafall i dag, ikke minst toppscoreren vår. Men prestasjonen var god mot Jerv sist og god i dag, så jeg har ingenting å klage på. Fortsetter det slik vil poengene komme, mener Mjelde.

Etter en jevnspilt førsteomgang, eksploderte kampen etter pause. Først scoret Sondre Bjørshol sitt første mål i Åsane-drakten, før Fredrikstad utliknet ved Sanel Kapidzic bare minutter senere.

Åsane fortsatte å skape sjanser, ikke minst da Stian Nygård traff tverrliggeren, men oppgjøret endte som det ofte har gjort for Åsane i det siste – med ett poeng til hvert av lagene.

– Jeg synes synd på spillerne. Når folk jobber så hardt og prøver så mye som mot Fredrikstad, hadde vi fortjent tre poeng.

– Burde scoret

En av dem som burde ha scoret for åsabuene var Joachim Soltvedt (21), som var mye involvert i sin litt uvanlige spissposisjon.

– Jeg skal i hvert fall ha to mål i dag, og det er for dårlig. Vi føler vi har fortjent mer i de siste kampene, men har ikke klart å vippe det i vår favør. Det er små marginer. Hadde jeg scoret på én av sjansene mine hadde vi vunnet, sier en skuffet Soltvedt.

FØRSTE SCORING: Sondre Bjørshol (23) scoret sitt første mål i klubben og var nær ved å bli tomålsscorer.
EIRIK BREKKE

Mannen med den gode venstrefoten fant dermed lite glede i at han – på noe uvørent vis – fikk den målgivende touchen til Sondre Bjørshol. Backen var attpåtil svært nær to scoringer i én og samme kamp, noe han selv mente ville vært «for mye».

– Det var utrolig deilig å få mitt første mål i Åsane. Feiringen var helt «kokos», så det var nok ikke den mest stilfulle feiringen. Det hadde nesten vært for godt om jeg scoret to. Jeg så den inne, sier 23-åringen fra Stavanger.

Mjelde med «motvillig» formasjonsendring

Scoringen til tross, Bjørshol var ikke fornøyd med nok en poengdeling.

– Det er mye bedre å spille uavgjort enn å tape, men i lengden gir det oss ikke så mange poeng. Slike kamper bør vi vinne, men vi får ta med oss at vi spiller bra og skaper mye, sier Bjørshol, som har fått mer spilletid på bekostning av en skadeplaget Mads Songve.

Bjørshol var frisk både mot FFK og i cuptapet mot Jerv i midtuken. Det tror han skyldes formasjonsendringen til 4–3–1–2 og ingen rene kantspillere – en formasjon Mjelde noe motvillig har gått over til.

– Denne formasjonen kler backene og laget vårt bedre. Jeg har egentlig gått litt på tvers av det jeg står for, men jeg ønsket at vi skulle risikere mer fremover. Det er den melodien jeg ønsker i kampene fremover, spesielt på hjemmebane, sier Mjelde.