Utenriks

Facebook lanserer egen kryptovaluta

Facebook lanserer en global valuta som skal gjøre det like enkelt å spare, sende eller bruke penger som å sende tekstmeldinger.
Abonnent
Utenriks

Maktkampen i EU har et navn: Manfred Weber

Denne uken kulminerer maktkampen i EU. Symbolet på maktkampen er EPPs kandidat til å bli president for EU-kommisjonen, Manfred Weber. I dette spillet blir Margrethe Vestager bare en brikke.
Abonnent
Utenriks

Millioner rammet av strømbrudd i Sør-Amerika

Argentina og Uruguay er rammet av et omfattende strømbrudd. Også Paraguay og det sørlige Brasil skal være rammet.
Abonnent
Utenriks

Trumps pressetalskvinne går av

Sarah Sanders går av som pressetalskvinne i Det hvite hus og flytter hjem til Arkansas, opplyser president Donald Trump.
Abonnent
Utenriks

Pompeo anklager Iran for angrep mot tankskip

USAs utenriksminister Mike Pompeo anklager Iran for å stå bak angrep mot to tankskip i Omanbukta. Iran nekter og varsler gransking.
Abonnent
Utenriks

Her brenner åkrene i Syria

SYRIA: I det nordøstlige Syria står jordene som skulle brødfø den krigsherjede nasjonen i brann. IS tar ansvaret for den brente jords taktikk, men i landsbyen Geri Peri vet de ikke hvem som har satt fyr på hvetemarkene deres. De vet bare at de kommer til å mangle mat i vinter.
Abonnent
Utenriks

Kina skylder på utlandet

Over en million mennesker tok ifølge arrangørene søndag kveld til gatene i Hongkong i protest mot et nytt lovforslag, som kritikere frykter vil øke Beijings makt over bystaten.
Abonnent
Utenriks

Kamelhandleren som holder Sudan i sin hule hånd

Demonstranter i Sudan er blitt voldtatt, skutt og druknet i Nilen. Bak det hele står Mohammed Hemeti Hamdan – en mann som har gjort seg uunnværlig for både diktatorer og EU, og som er villig til å gjøre det skitne arbeidet ingen andre vil ta.
Abonnent
Utenriks

Opp som en løve, ned som en skinnfell

Dansk Folkeparti gjorde et brakvalg i 2015, men ved onsdagens folketingsvalg gikk det hele i vasken da partiet mistet 21 av sine 37 mandater. I partilederens hjemby er man imidlertid fortsatt på godfot med bybarnet Kristian Thulesen Dahl.
Abonnent
Utenriks

– Det beste man kan si om dette besøket er at ingen ble uvenner

Trumps rundtur i Europa gikk for seg uten noen større konflikter. Han har allerede startet presidentvalgkampen, britene har bruk for ham og Frankrike har mistet alle illusjoner om mannen i Det hvite hus.
Abonnent
Utenriks

Omkommet helikopterpilot identifisert i New York

Eiendomsselskapet som eide helikopteret som krasjlandet på taket av en skyskraper på Manhattan mandag, har identifisert den omkomne piloten.
Abonnent
Utenriks

Netflix-serie vekker sterke følelser

Netflix' dramaserie om de fem svarte guttene som ble dømt for en voldtekt de aldri begikk, vekker følelser i USA. Nå går «Central Park Five» ut mot mannen som ba om dødsstraff da saken pågikk: Donald Trump.
Abonnent
Utenriks

Eksplosjon i Linköping skyldtes trolig sprengladning

Politiet tror en sprengladning forårsaket den kraftige eksplosjonen i Linköping. Over hundre leiligheter fikk skader, og rundt 20 personer ble lettere skadd.
Abonnent
Utenriks

Kina viker ikke en tomme

En rapport fra den kinesiske regjeringen understreker at verden står ved et økonomisk veikryss, og at Beijing om nødvendig vil kjempe med nebb og klør i handelskonflikten med USA.
Abonnent
Utenriks

Løkke Rasmussen erkjenner valgnederlag

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) erkjenner valgnederlag, men gleder seg over partiets framgang.
Abonnent
Utenriks

Mot valgseier for rød blokk i Danmark

Rød blokk ligger an til valgseier i Danmark. Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen blir trolig ny statsminister.
Abonnent
Utenriks

Storslått markering av D-dagen

Veteranene og ofrene sto i sentrum under 75-årsmarkeringen for D-dagen i England. De ble hedret av USAs president Donald Trump og en rekke europeiske ledere.
Abonnent
Utenriks

– Vi håper på en svært, svært omfat­tende avtale

Etter gallamiddagen med dronning Elizabeth står politikk og økonomi på programmet for Donald Trump. Og igjen svever en stor oppblåsbar Trump-figur over London.
Abonnent
Utenriks

Mann med hagle drepte fire i Australia

Fire menn er drept etter at en mann med pumpehagle åpnet ild flere steder i byen Darwin nord i Australia.
Abonnent
Utenriks

Advokat: Stor seier for Assange i Sverige

WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange blir ikke varetektsfengslet i Sverige, har tingretten i Uppsala bestemt. Men han er fortsatt siktet for voldtekt.
Abonnent
Utenriks

Trump trapper opp kampen mot klimavitenskapen

Den amerikanske regjeringen endrer på regnemodellene bak offisielle klimarapporter og vurderer debatter for og imot vitenskapen bak menneskeskapte klimaendringer
Abonnent
Utenriks

Nytt nederlag for Netanyahu

Israels president Benjamin Netanyahu maktet ikke å oppnå et nytt høyreflertall. Nytt valg til Knesset 17. september. Høyresiden er splittet. Det er også Israel, mens landet venter på et fredsutspill fra Trump.
Abonnent
Utenriks

Tolv drept i skyting i Virginia Beach

Tolv personer ble drept og minst fire ble såret da en mann åpnet ild mot arbeidskollegaer i en offentlig bygning i Virginia Beach i USA.
Abonnent
Utenriks

Trump møter Erdogan i neste måned

USAs president Donald Trump møter Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på sidelinjene av G20-møtet i Japan i slutten av neste måned.
Abonnent
Utenriks

Sosialdemokratisk valgkatastrofe truer tysk regjering

De grønne er populære blant tysk ungdom, mens de såkalte folkepartiene – som utgjør regjeringen – går tilbake og appellerer mest til eldre, viser EU-valget.
Abonnent
Utenriks

15 skadd i knivangrep i Japan – skolejente drept

En skolejente ble drept og 15 andre skadd da en mann angrep dem med kniv mens de ventet på en buss i byen Kawasaki i Japan tirsdag morgen.
Abonnent
Utenriks

Barn over hele verden har det bedre enn for 20 år siden

Flere hundre millioner barn har fått det bedre på 20 år, viser en rapport fra Redd Barna. Norge er helt i toppen, men bak Singapore og Sverige.
Abonnent
Utenriks

Nytt dødsfall på Mount Everest

En 62 år gammel amerikaner omkom mandag på Mount Everest. Hele elleve personer har omkommet på verdens høyeste fjell så langt i klatresesongen.
Abonnent
Utenriks

Den sjenerte skoleeleven som pustet nytt liv i klimakampen

Den svenske skoleeleven Greta Thunberg har blitt et ikon for klimaaktivister verden over, men kan ikke fordra all oppmerksomheten. Men om det er det som må til for å få klimaet på dagsorden, så må det vel bare være sånn.
Abonnent
Utenriks

Le Pen med seier i Frankrikes EU-valg

Marine Le Pen og hennes ytre høyreparti Nasjonal samling er størst i EU-valget i Frankrike, viser estimater. Like bak ligger Macron og hans koalisjon.
Abonnent
Utenriks

EU-parlamentet omkalfatret i massiv valgmønstring

De tradisjonelle storpartiene taper terreng, mens ytre høyre, de grønne og de liberale går alle frem i valget til nytt EU-parlament.
Abonnent
Utenriks

Tsipras utlyser nyvalg i Hellas etter EU-nederlag

Hellas' statsminister Alexis Tsipras framskynder valget i landet etter at hans parti Syriza led nederlag i søndagens EU-valg.
Abonnent