Utenriks

Trumps atomtrusler sjokkerer FN

Donald Trump truet Nord-Korea med total «ødeleggelse», i en tale som minnet om forgjengeren George W. Bushs ord om «ondskapens akse».
Abonnent
Utenriks

Trump truer Nord-Korea med utslettelse

I sin debuttale i FN truet en stridbar president Donald Trump Nord-Korea med «total utslettelse» hvis landet forsøker å angripe USA eller deres allierte.
Abonnent
Utenriks

Egypt blokkerer stadig flere nettsteder

Det egyptiske regimet legger et historisk stort press på landets medier. Landets journalister må være svært forsiktig med hva de skriver og «liker» på sosiale medier.
Abonnent
Utenriks

Suu Kyi: Fordømmer forbrytelser mot menneskeheten i Myanmar

Myanmars leder Aung San Suu Kyi sier hun føler med alle som er rammet av konflikten i landet, og fordømmer forbrytelser mot menneskeheten som har funnet sted.
Abonnent
Utenriks

CNN: Etterforskere avlyttet Trumps valgkampsjef

Amerikanske etterforskere avlyttet Paul Manafort, Donald Trumps tidligere valgkampsjef, både før og etter det amerikanske presidentvalget i 2016.
Abonnent
Utenriks

Orkanen Maria har nådd land med full styrke

Ekstremværet Maria har ødelagt alt som kan kjøpes for penger på Dominica, opplyser øystatens statsminister, som selv måtte reddes fra sitt oversvømte hus.
Abonnent
Utenriks

Her er årets Emmy-vinnere

Den dystopiske TV-serien «The Handmaid's Tale» vant pris for beste dramaserie på en Emmy-utdeling der president Donald Trump ble kritisert i taler og vitser.
Abonnent
Utenriks

Denne generalen vil ikke ha flyktningene hjem

En av Assads mest fremtredende generaler, Issam Zahreddine, oppfordrer flyktningene som har rømt landet om ikke å returnere.
Abonnent
Utenriks

Italia får hjelp av libyske militser til å stanse migrantene

Den EU-finansierte libyske kystvakten henter migranter på Middelhavet, og låser dem inne i interneringsleirer som både migrantene selv og eksperter omtaler som umenneskelige.
Abonnent
Utenriks

Nye stormer på vei mot orkanrammede land i Latin-Amerika

Norma, som sent fredag kveld økte til orkan utenfor stillehavskysten av Mexico, er igjen blitt nedgradert til tropisk storm. Samtidig øker stormen Maria.
Abonnent
Utenriks

Det hvite hus avviser Parisavtale-endring

Det hvite hus avviser meldingen fra The Wall Street Journal om at president Donald Trump ikke vil trekke USA ut av Parisavtalen.
Abonnent
Utenriks

Terror er blitt en del av den europeiske hverdagen

Innbyggerne i storbyene kjenner til terrorfaren, og myndighetene forbereder seg stadig på nye angrep. Bomber og drap setter imidlertid sine spor i befolkningen.
Abonnent
Utenriks

Islands statsminister skriver ut nyvalg etter skandale

Regjeringen til Islands statsminister Bjarni Benediktsson kollapset da ett av partiene trakk seg på grunn av en skandale. Nå skriver han ut nyvalg.
Abonnent
Utenriks

May ber Trump droppe spekulasjoner om terrorsak

Storbritannias statsminister Theresa May ber president Donald Trump om å la være å spekulere rundt hvem som står bak angrepet på en T-bane i London.
Abonnent
Utenriks

Eksplosjon på t-banen i London etterforskes som terror

Londons ambulansetjeneste sier 18 pasienter er tatt med til sykehus etter terrorhendelsen på Parsons Green T-banestasjon i London. Ingen er kritisk skadd.
Abonnent
Utenriks

Amnesty dokumenterer etnisk rensing i Myanmar

Flere landsbyer er blitt brent ned for å fordrive den muslimske rohingya-minoriteten i Myanmar. Amnesty International mener det ikke er noen tvil om at det foregår en etnisk rensing i landet.
Abonnent
Utenriks

«Vi har vunnet informasjonskrigen over Putin»

Opposisjonen i den hviterussiske hovedstaden mener at de har klart å minske risikoen for «negative scenarioer» i den store militærøvelsen som startet i går.
Abonnent
Utenriks

Erdogan kjøper luftforsvarssystem fra Russland

Tyrkia har bestemt seg for å kjøpe et avansert russisk luftforsvarssystem, til de andre Nato-landenes store fortvilelse. Innkjøpet vil føre til russisk innsikt i Tyrkias og Natos forsvarsstrategi.
Abonnent
Utenriks

– EU må tenke nytt om Nord-Korea

Sanksjonene mot Nord-Korea fungerer ikke. Derfor mener en dansk ekspert bosatt i Sør-Korea at EU må bryte med USAs linje og starte en dialog med Nord-Korea, som også vil innebære begrenset handel med regimet.
Abonnent
Utenriks

Ett av fire hus antakelig ødelagt i Florida Keys

En firedel av husene i Florida Keys antas å være ødelagt etter uværet Irma, ifølge amerikanske myndigheter. Fortsatt er 15 millioner strømløse i delstaten.
Abonnent
Utenriks

Sosialdemokrater i motvind over hele Europa

En rendyrket velferdspolitikk, klare signaler og vilje til å forstå de unge velgerne må til for at europeiske sosialdemokrater skal gjenvinne grunn, hevder flere eksperter.
Abonnent
Utenriks

Sjokkrapport viser drastisk økning i antall omkomne på Middelhavet

På grunn av at migrantene har blitt tvunget til å ta den farligste, sentrale veien over Middelhavet har antallet omkomne på Middelhavet fordoblet seg i forhold til samme periode i 2016.
Abonnent
Utenriks

Svekket Irma forlater Florida

Uværet Irma var sterkt svekket da det forlot Florida og beveget seg inn i delstaten Georgia. Ødeleggelsene i USA ble mindre enn fryktet.
Abonnent
Utenriks

Paven kaller klimafornektere dumme – siterer Bibelen

De som fornekter klimaendringene, kan best beskrives med et vers fra Det gamle testamente der mennesker avfeies som dumme, ifølge pave Frans.
Abonnent
Utenriks

30 skadd i togkollisjon i Sveits

Rundt 30 mennesker er skadd i en kollisjon mellom to togsett i landsbyen Andermatt i de sveitsiske alper, melder politiet.
Abonnent
Utenriks

Økning i bruk av tortur i Egypt

Selv i innenriksdepartementet blir folk torturert, og Egypts president skal ha gitt politi og sikkerhetstjenester frie hender til å torturere arresterte kritikere etter eget ønske.
Abonnent
Utenriks

Irma mister kraft

Orkanen Irma er nedjustert til kategori 1, og vil trolig svekkes ytterligere utover dagen. Bergenseren John-André Andersen (23) forlot huset sitt i går for sikkerhet skyld.
Abonnent
Utenriks

Orkanen Irma har økt i styrke og nådd Cuba

Irma er oppgradert til kategori 5 – den kraftigste orkankategorien. Den har nådd land på Cuba og 5,6 millioner mennesker er oppfordret til å forlate Florida før orkanen treffer der.
Abonnent
Utenriks

EU-parlamentarikere mistenkes for korrupsjon

Parlamentarikere motarbeidet kritikk av Aserbajdsjan i Europarådet. Mistanke om korrupsjon fører nå til etterforskning.
Abonnent
Utenriks

Tusener flykter fra Florida

Over en halv million mennesker har fått beskjed om å evakuere Florida før orkanen Irma treffer USA. Drivstoffmangel rammer folk som prøver å rømme med bil.
Abonnent
Utenriks

To døde på Puerto Rico etter Irma

To personer er bekreftet døde på Puerto Rico, og minst fire er døde på De amerikanske Jomfruøyer etter orkanen Irmas herjinger.
Abonnent
Utenriks

Dødstallet etter jordskjelv i Mexico oppjustert

Det kraftige jordskjelvet utenfor Mexicos kyst har så langt krevd nesten 60 liv. Men tsunamivarselet er avblåst, og Mexico by slapp unna med skrekken.
Abonnent
Utenriks

Madsens anke avvist i ubåtdrapssaken

En dansk domstol avviste torsdag anken fra oppfinneren Peter Madsen som er siktet for å ha drept og lemlestet journalisten Kim Wall om bord i sin ubåt.
Abonnent
Utenriks

Norsk mor tapte sak i Strasbourg

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen mener norske myndigheter ikke har handlet i strid med menneskerettighetene.
Abonnent
Utenriks

Spielberg filmatiserer Doaas flukt

For to år siden klamret hun seg til en livbøye. Nå vil stjerneregissører gjøre henne verdenskjent.
Abonnent