Utenriks

Trumps stiftelse legges ned

President Donald Trump har gått med på å stenge sin private stiftelse Trump Foundation etter et pågående søksmål fra delstaten New York.
Abonnent
Utenriks

Trump vil forsøke å unngå «shutdown»

Donald Trump håper å unngå stenging av amerikanske offentlige etater som følge av en budsjettstrid som omfatter den foreslåtte grensemuren mellom USA og Mexico.
Abonnent
Utenriks

Mottok nazistisk trusselbrev skrevet på politistasjon

En tysk advokat med tyrkisk opphav mottok et trusselbrev som ble skrevet av noen som hevdet de var del av en nynazistisk terrorcelle. Nå har etterforskere sporet brevet til en datamaskin hos politiet i Frankfurt.
Abonnent
Utenriks

Norsk politi på vei etter drap på Bryne-kvinne

Kvinnen som ble funnet død med stikkskader i en landsby i Atlas-fjellene i Marokko, var en 28-åring fra Bryne i Rogaland, melder NRK.
Abonnent
Utenriks

Dette er de farligste landene for journalister

Så langt i 2018 har minst 80 journalister blitt drept. Mer enn halvparten av drapene skjedde i Afghanistan, Syria, Mexico og Jemen.
Abonnent
Utenriks

Corbyn truer med mistillit mot May

Labours partileder Jeremy Corbyn truer med å fremme mistillit mot statsminister Theresa May hvis hun ikke setter en dato for brexitavstemningen.
Abonnent
Utenriks

Store demonstrasjoner mot den ungarske regjeringen

Tusenvis av mennesker demonstrerte mot statsminister Viktor Orbán og hans høyreorienterte regjering foran parlamentsbygningen i Budapest søndag.
Abonnent
Utenriks

Assads regime har dokumentert egne krigsforbrytelser

Den syriske diktatoren ser ut til å komme seirende ut av den lange krigen i landet, men samtidig hoper det seg opp med beviser på regimets krigsforbrytelser.
Abonnent
Utenriks

Økonomisk nedgang i Kina kan ryste verdensøkonomien

Etter flere år med fremgang viser den kinesiske økonomien nå tegn på stagnasjon. Salget går dårlig og aksjene stuper i verdi. Om nedgangen fortsetter kan det få store konsekvenser for verdensøkonomien.
Abonnent
Utenriks

Klimaenighet etter maratonforhandlinger i Polen

Det holdt hardt, men etter forhandlinger mer enn ett døgn på overtid ble det enighet på klimamøtet i Polen om regler som skal dempe den globale oppvarmingen.
Abonnent
Utenriks

Store fremskritt under Jemen-forhandlinger i Stockholm

For første gang på to år har Jemens regjering og houthi-opprørerne møttes og snakket sammen. De har nå blitt enige om våpenhvile i den viktige havnebyen Hodeidah, slik at humanitær hjelp får tilgang til området.
Abonnent
Utenriks

Nytt markert børsfall i USA

Amerikanske aksjekurser sank markert fredag. Svake tall fra Kina skaper frykt for situasjonen i verdensøkonomien, det samme gjør en uavklart brexit.
Abonnent
Utenriks

8000 politifolk utplasseres i Paris i helgen

8000 franske politifolk og 14 pansrede kjøretøy blir utplassert i Paris for å håndtere den femte helgen på rad med demonstrasjoner.
Abonnent
Utenriks

Norwegian-fly fikk motorproblemer og landet i Iran

Et Norwegian-fly som var på vei til Oslo fra Dubai, måtte foreta en kontrollert sikkerhetslanding i Iran etter at det oppsto problemer i den ene motoren.
Abonnent
Utenriks

Avis: Trumps innsettelseskomité etterforskes

Amerikansk politi etterforsker om komiteen bak innsettelsen av president Donald Trump misbrukte 107 millioner innsamlede dollar, skriver Wall Street Journal.
Abonnent
Utenriks

Nordmann døde i ulykke på Gran Canaria

En norsk mann omkom etter å ha falt på sykkel på Gran Canaria torsdag ettermiddag, bekrefter spansk politi overfor VG.
Abonnent
Utenriks

Sjuåring døde i varetekt i USA

En sju år gammel jente fra Guatemala døde av dehydrering og sjokk etter at hun ble pågrepet av grensekontrollen i USA.
Abonnent
Utenriks

Strasbourg-angriperen drept av politiet

Mannen som er mistenkt for å ha stått bak angrepet mot julemarkedet i Strasbourg, er skutt og drept, bekrefter Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner.
Abonnent
Utenriks

FN: Enighet om våpenhvile i viktig havneby i Jemen

FN opplyser at de krigførende partene i Jemen har blitt enige om en våpenhvile i Hodeida, og om at soldater og krigere skal trekkes ut av den omstridte byen.
Abonnent
Utenriks

Togansatte pågrepet etter togulykken i Tyrkia

Tre togansatte er pågrepet etter togulykken utenfor Tyrkias hovedstad Ankara torsdag morgen. Så langt har ni personer mistet livet og 86 personer blitt skadd.
Abonnent
Utenriks

Guvernør: Fire døde og 43 skadet i togulykke i Tyrkia

Guvernøren i Ankara opplyser at fire personer har omkommet i en togkollisjon utenfor den tyrkiske hovedstaden tidlig torsdag morgen. 43 er skadet.
Abonnent
Utenriks

Trump om Cohen: – En løgner

– Han er en løgner, skal Donald Trump ha sagt da det ble kjent at hans eksadvokat Michael Cohen er dømt til tre års fengsel, ifølge CNN.
Abonnent
Utenriks

Inntrenger satt fast i restaurantvifte i to dager

En mann som trolig forsøkte å bryte seg inn på en restaurant i USA tidligere denne uken, har blitt reddet etter å ha sittet fast i en avtrekksvifte i to dager.
Abonnent
Utenriks

Toryene freder Theresa May

Storbritannias statsminister Theresa May gikk seirende ut av tillitsvoteringen i Det konservative partiet. Dermed er hun immun i ett år.
Abonnent
Utenriks

Fattige land etterlyser midler til klimabistand

Det går sakte med å oppfylle løftene om klimabistand til de fattigste landene. Klimakrisen er ikke u-landenes skyld, sier en av de afrikanske delegatene ved klimatoppmøtet.
Abonnent
Utenriks

Michael Cohen dømt til tre års fengsel

Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen er dømt til tre års fengsel for blant annet ulovlig valgkampfinansiering.
Abonnent
Utenriks

Theresa May kan bli kastet i kveld

Et opprør i egne partirekker kan nå felle den britiske statsministeren. Theresa May vil kjempe med nebb og klør for å bli sittende.
Abonnent
Utenriks

Falske nyheter florerer i Frankrike

«De gule vestene» organiserer sine opprør på sosiale medier der falske nyheter og konspirasjonsteorier florerer.
Abonnent
Utenriks

To små ord forsuret klimamøtet

En diskusjon om to ord om en FN-rapport ved inngangen til den avgjørende uken på klimatoppmøtet viser hvordan selv de minste detaljer kan skape splid.
Abonnent
Utenriks

May avlyser avstemningen om brexit

Storbritannias statsminister Theresa May utsetter den historiske brexitavstemningen i Parlamentet. I stedet vil hun forsøke å sikre nye innrømmelser fra EU.
Abonnent
Utenriks

Direktestudio: Nobels fredspris 2018

I dag mottar Denis Mukwege og Nadia Murad Nobels fredspris i Oslo rådhus. Vi følger utdelingen direkte.
Abonnent
Utenriks

Lydopptak avslører Khashoggis siste ord

Jamal Khashoggis siste ord før han døde var «jeg får ikke puste», ifølge en CNN-kilde som har lest en transkripsjon av lydopptak fra drapet.
Abonnent
Utenriks

Noen kommer, noen går

Donald Trump er i gang med å hente inn folk i Det hvite hus som mangler regjeringserfaring, men støtter hans America First-ideologi og er på godfot med datteren og svigersønnen.
Abonnent
Utenriks

Macron ventes å ta grep etter nye protester

Emmanuel Macron er under økende press om å ta grep for å roe protestene som har herjet i Frankrike. Presidenten skal tale til nasjonen mandag.
Abonnent