Utenriks

Millioner av venezuelanere flykter i desperasjon

Tatiana Vásquez er én av flere millioner venezuelanske flyktninger som preget denne helgens toppmøte for presidenter på det amerikanske kontinentet.
Abonnent
Utenriks

NASA-satellitt skutt opp for å lete etter liv

NASAs nye TESS-satellitt skal skanne verdensrommet på jakt etter planeter, og kanskje til og med liv? Onsdag ble den omsider skutt opp.
Abonnent
Utenriks

Uklart når OPCW-inspektører kan besøke Douma

OPCW vet ikke når deres inspektører kan besøke Douma for å undersøke påstander om bruk av kjemiske våpen, sier organisasjonens leder. 
Abonnent
Utenriks

Hevder Russland har hacket kritisk infrastruktur

USA og Storbritannia anklager Russland for å ha hacket seg inn i millioner av datamaskiner og annet nettverksutstyr for å kunne ta kontroll over dem i en mulig fremtidig konflikt.
Abonnent
Utenriks

Nordmann alvorlig skadet i haiangrep i Thailand

Norske Werner Danielsen er innlagt på sykehus i Thailand med alvorlige skader etter å ha blitt angrepet av hai. – Den må ha trodd jeg var noe annet, sier han.
Abonnent
Utenriks

Flypassasjer ble sugd ut av knust vindu, men ble dradd inn igjen

Et fly nødlandet i Philadelphia etter at et motordeksel løsnet og knuste et vindu. En passasjer holdt på å bli sugd av kabinen da trykket falt, melder NBC. En passasjer omkom.
Abonnent
Utenriks

Ny Trump-bok rives bort

Tidligere FBI-sjef James Comeys bok «En høyere lojalitet: Sannhet, løgn og lederskap» har gått rett til topps på Amazons bestselgerliste.
Abonnent
Utenriks

Forskere oppdaget enzym som «spiser plast»

Et nytt enzym som raskt kan fordøye miljøskadelig plast, er nærmest ved en tilfeldighet oppdaget av en gruppe britiske og amerikanske forskere.
Abonnent
Utenriks

Syria: Syrisk rakettforsvar ble utløst etter falsk alarm

Det ble tirsdag meldt om rakettangrep mot to av Syrias militære flyplasser, men ifølge syriske myndigheter ble landets rakettforsvar utløst uten grunn.
Abonnent
Utenriks

Millioner av rutere kan være rammet av storstilt nettangrep

USA og Storbritannia anklager hackere støttet av Russland for å ha iverksatt et globalt «ondsinnet nettangrep». Det er fortsatt uklart om Norge er rammet.
Abonnent
Utenriks

Comey: -Trump lyver kontinuerlig om smått og stort

Tidligere FBI-sjef James Comey forsøker å avkle Donald Trump den siste rest av presidentverdighet i et TV-intervju. Ordkrigen mellom de to har nådd nye høyder.
Abonnent
Utenriks

Hvor er de arabiske lederne?

Viljeløse arabiske regjeringer overlater Syria til stormaktene.
Abonnent
Utenriks

Trumps nye hauk ikler seg duefjærene

Mike Pompeo lover at han som utenriksminister vil søke diplomatiske løsninger, men vil ikke utelukke et preventivt amerikansk angrep på Nord-Korea.
Abonnent
Utenriks

USA, Frankrike og Storbritannia med ny Syria-resolusjon

USA, Frankrike og Storbritannia har lagt fram en ny resolusjon i FNs sikkerhetsråd om at den angivelige bruken av kjemiske våpen i Syria må granskes.
Abonnent
Utenriks

Kim fortsetter å styrke båndene til Kina

Nord-Koreas leder Kim Jong-un understreket viktigheten av å styrke båndene til Kina da han tok imot en høytstående kinesisk tjenestemann i Pyongyang lørdag.
Abonnent
Utenriks

Trump: Et perfekt gjennomført angrep i Syria

USAs president Donald Trump sier det koordinerte angrepet i Syria natt til lørdag var «perfekt gjennomført», og takker Storbritannia og Frankrike for støtten.
Abonnent
Utenriks

Regissøren bak «Gjøkeredet» er død

Filmregissøren Milos Forman er død, 86 år gammel, melder tsjekkiske medier. Han regisserte blant annet de Oscar-belønnede filmene «Gjøkeredet» og «Amadeus».
Abonnent
Utenriks

Vesten jager bevis på kjemisk angrep

Etter flere dagers opphetet debatt sier Frankrike nå at den syriske regjeringshæren beviselig brukte klorgass under et angrep lørdag. Lik blir forsøkt smuglet ut av landet for å teste om også nervegass ble brukt.
Abonnent
Utenriks

Theresa May forsvarer Syria-angrep

Storbritannias statsminister Theresa May sier at Syria-angrepet både var «riktig og lovlig», og at hensikten er å minske lidelsene for Syrias sivilbefolkning.
Abonnent
Utenriks

Søreide: – Norge forstår Syria-angrepet

– Fra norsk side forstår vi bakgrunnen for nattens aksjon. Enhver bruk av kjemiske stridsmidler er forbudt, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).
Abonnent
Utenriks

Russland: Over 100 missiler avfyrt i vestlig angrep i Syria

Russland opplyser at det ble skutt over 100 missiler mot Syria i nattens vestlige angrep, men at et betydelig angrep ble avskåret av landets rakettforsvar.
Abonnent
Utenriks

Disse støtter Syria-angrep

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg støtter aksjonen hvor tre NATO-land angrep mål i Syria knyttet til produksjon og oppbevaring av kjemiske våpen.
Abonnent
Utenriks

Russland: Angrepene vil få konsekvenser

Russland mener de vestlige angrepene i Syria kom på et tidspunkt hvor landet hadde en «sjanse for en fredelig framtid».
Abonnent
Utenriks

FNs generalsekretær ber om beherskelse i Syria

I kjølvannet av angrepet i Syria ber FNs generalsekretær António Guterres  medlemslandene om å vise tilbakeholdenhet og ikke bidra til å eskalere situasjonen.
Abonnent
Utenriks

Trump benåder Lewis «Scooter» Libby

President Donald Trump gir full oppreisning til Lewis «Scooter» Libby, en tidligere tjenestemann som ble dømt for å ha lekket identiteten til en CIA-agent.
Abonnent
Utenriks

Dette er verdens beste foto i år

En venezuelansk demonstrant løper gjennom gaten, omringet av flammer. Øyeblikket varte ikke i mer enn rundt ti sekunder, men nå har det fått en plass i historien.
Abonnent
Utenriks

Trumps raketter kan åpne for iransk-israelsk oppgjør

Iran truer Israel med reaksjon på bombeangrep. Israel avviser å la Iran få varig fotfeste Syria. Amerikansk angrep kan utløse et utilsiktet oppgjør.
Abonnent
Utenriks

Trump: Syria-avgjørelse vil komme snart

President Donald Trump sier han vil møte sine rådgivere for å drøfte Syria og at en beslutning vil komme «ganske snart».
Abonnent
Utenriks

De vil tilbake til Syria og slåss mot IS

BEIRUT: Frykten for en storkrig i Midtøsten er fortsatt sterk, men en ny melding fra Donald Trump sår tvil om når et amerikansk angrep mot Syria vil finne sted.
Abonnent
Utenriks

Merkel utelukker tysk angrep på Syria

Tyskland kommer ikke til å delta i noe militært angrep på Syria, fastslår statsminister Angela Merkel.
Abonnent
Utenriks

OPCW bekrefter at Skripal ble forgiftet med nervegift

Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) bekrefter at en russisk eksspion ble forgiftet med nervegiften novitsjok, men identifiserer ikke hvor den kom fra.
Abonnent
Utenriks

Assad advarer Vesten

Syrias president Bashar al-Assad advarer om at trusselen om vestlig militærangrep kan kaste Midtøsten ut i ytterligere kaos.
Abonnent
Utenriks

Russland: Syria har tatt full kontroll i Douma

Syriske regjeringsstyrker har tatt kontrollen i hele Douma, opprørernes siste bastion i Øst-Ghouta, ifølge russiske nyhetsbyråer.
Abonnent
Utenriks

Trump advarer Russland: Gjør dere klare

USAs president Donald Trump advarer Russland og truer med rakettangrep mot Syria. Russland har truet med gjengjeldelse mot amerikanske styrker.
Abonnent