Utenriks

Mer makt i Erdogans hender

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er gjenvalgt og styrer videre med en ny grunnlov som gir ham mer makt.
Abonnent
Utenriks

Forlist ferge funnet i Indonesia

Fergen som sank på Tobasjøen i Indonesia mandag forrige uke er funnet, opplyser myndighetene i landet. 180 mennesker fryktes omkommet.
Abonnent
Utenriks

EU-ledere håpefulle etter krisemøte i Brussel

Tross uenighet på noen punkter er det mye å bygge videre på, oppsummerer Tysklands statsminister Angela Merkel etter EUs krisemøte om asyl og innvandring.
Abonnent
Utenriks

Erdogan erklærer valgseier i Tyrkia

Tyrkias sittende president Recep Tayyip Erdogan erklærer valgseier på bakgrunn av uoffisielle resultater. Opposisjonen mener resultatene er feil.
Abonnent
Utenriks

Avgjørende dag for Tyrkias sterke mann

Recep Tayyip Erdogan har aldri tapt et valg. Dersom han går seirende ut av Tyrkias to valg søndag, får han et sterkere grep om makten enn noensinne.
Abonnent
Utenriks

Titalls tusen demonstrerte mot brexit i London

Titalls tusen mennesker demonstrerte lørdag i London med krav om at det holdes en ny folkeavstemning om Storbritannias EU-utmelding.
Abonnent
Utenriks

Fransk prest slo baby under dåp

En katolsk prest er suspendert etter at han ble filmet mens han smekket til en baby under en dåpsseremoni i Frankrike.
Abonnent
Utenriks

Trump viste frem ofre for «kriminelle innvandrere»

President Donald Trump har møtt pressen sammen med amerikanere som mistet sine kjære på grunn av drap utført av innvandrere som krysset grensen ulovlig.
Abonnent
Utenriks

Barn på mottak i USA forteller om grove overgrep

Barn og unge som har blitt plassert på et mottak i Virginia etter å ha tatt seg ulovlig over grensa fra Mexico, forteller om grov mishandling og overgrep.
Abonnent
Utenriks

Tre pågrepet etter ny skyteepisode i Malmö

Tre menn er pågrepet og mistenkt for å være involvert i drapet på en ung mann i Malmö torsdag kveld. Svenske medier kobler hendelsen til mandagens trippeldrap.
Abonnent
Utenriks

May vant viktig brexit-seier i Parlamentet

Regjeringen i Storbritannia har vunnet en viktig avstemning i Parlamentet om de folkevalgtes rolle når landet forlater EU.
Abonnent
Utenriks

«Svenske tilstander» vil prege valgkampen

Skuddrapene i Malmö havner i sentrum av en begynnende svensk valgkamp, hvor innvandring og kriminalitet står høyest på dagsordenen.
Abonnent
Utenriks

Canada legaliserer cannabis

Senatet i Canada har vedtatt regjeringens lovforslag om å legalisere cannabis til fritt bruk.
Abonnent
Utenriks

FNs høykommissær: USA burde trå fram, ikke tilbake

USA har besluttet å trekke seg fra FNs menneskerettighetsråd. FNs toppsjefer sier det er skuffende, men reagerer med å forsvare rådet og det viktige arbeidet det gjør.
Abonnent
Utenriks

USAs førstedamer vil ha slutt på internering av barn

Fire tidligere amerikanske førstedamer vil ha slutt på at barn skilles fra foreldrene ved grensen mot Mexico for deretter å bli satt i interneringsleir.
Abonnent
Utenriks

To ukers «våpenhvile» for Merkel og regjeringskollega

Regjeringen er i første omgang reddet, men regjeringspartiene CSU og CDU står fast i konflikt som kan bryte ut i lys lue etter EU-toppmøtet om to uker. Merkel er under press.
Abonnent
Utenriks

Trump: USA er ingen innvandringsleir

President Donald Trump forsvarer behandlingen av asylfamilier som kommer til landet og sier USA ikke vil være en innvandringsleir eller et asylmottak.
Abonnent
Utenriks

Trump truer Kina med ny toll på 200 milliarder dollar

USAs president Donald Trump truer Kina med å innføre en ny toll på kinesiske varer til en verdi av rundt 1.600 milliarder kroner. Kina kaller det «utpressing».
Abonnent
Utenriks

Napoleons hatt solgt for 2,6 millioner kroner

En hatt som skal ha tilhørt Napoleon Bonaparte, og som skal ha vært brukt under slaget ved Waterloo, er solgt på en auksjon for 280.000 euro.
Abonnent
Utenriks

Lordene påfører May nytt brexit-nederlag

Overhuset i Storbritannia gjør et nytt forsøk på å sikre Parlamentet større mulighet til å avvise brexit-avtalen med EU.
Abonnent
Utenriks

Falske nyheter sprer seg før valget i Tyrkia

Falske nyheter sprer seg i Tyrkia i forkant av valget kommende søndag. Stort sett alle medier har blitt kjøpt opp av regjeringstro eiere, og kritiske journalister sparkes eller fengsles.
Abonnent
Utenriks

Afrikas baobabtrær lider

De eldgamle og mytiske baobabtrærne lider. En ny studie retter mistanke mot høyere temperaturer, og eksperter hevder det føyer seg til en illevarslende global tendens.
Abonnent
Utenriks

Fem døde etter politijakt i Texas

Minst fem personer omkom da en bil med ulovlige innvandrere som ble jaget av politiet, kjørte av veien i Texas i USA søndag.
Abonnent
Utenriks

– IS jaget ut fra sin siste skanse i Nordøst-Syria

Den USA-støttede kurdisk-arabisk alliansen SDF hevder å ha nedkjempet og jaget ut IS fra deres siste skanse nordøst i Syria, nær grensen til Irak.
Abonnent
Utenriks

Russland føler seg misforstått og ydmyket av Vesten

Mistilliten mellom Russland og Vesten er større enn noensinne. Politiken har spurt russiske eksperter om hva de mener har gått galt etter jubelropene ved murens fall.
Abonnent
Utenriks

IS angriper mens Afghanistan feirer våpenhvile

Mens afghanerne lørdag feiret en våpenhvile mellom Taliban og regjeringsstyrkene, ble 26 mennesker drept i et bombeangrep IS står bak.
Abonnent
Utenriks

USA forventer markant nordkoreansk nedrustning innen 2021

Ifølge Trump er Nord-Korea ikke lenger noen trussel. Samtidig mistet den amerikanske utenriksministeren besinnelsen da han fikk spørsmål om hvordan USA vil kontrollere og verifisere den nordkoreanske nedrustningen.
Abonnent
Utenriks

Mann siktet for å ha smittet 200 personer med hiv

En hivsmittet mann er pågrepet i Italia og siktet for med vilje å ha smittet over 200 sexpartnere med viruset, opplyser italiensk politi.
Abonnent
Utenriks

Retten i Moskva forkastet Frode Bergs anke

Spionsiktede Frode Berg må fortsatt sitte i varetekt i Russland etter at en domstol i Moskva forkastet anken hans.
Abonnent
Utenriks

Italia truer med å avlyse Contes møte med Macron

Hvis ikke den franske presidenten beklager kritikken han har rettet mot Italias høyrepopulistiske regjering, trues det med å avlyse statsminister Giuseppe Contes møte med Emmanuel Macron.
Abonnent
Utenriks

Tyrkias økonomisk krise svekker Erdogan før valget

Tyrkias president Erdogan har problemer. Prisene øker og valutaen faller i verdi. Timingen er dårlig for Erdogan, som håper på å bli gjenvalgt seinere denne måneden.
Abonnent
Utenriks

Makedonias president avviser avtale om nytt navn på landet

Makedonias president Gjorge Ivanov sier han ikke kommer til å skrive under på avtalen som er inngått med Hellas om å endre landets navn til Nord-Makedonia.
Abonnent
Utenriks

OPCW: Klorgass brukt i sykehusangrep i Syria

Sarin og klorgass ble med stor sannsynlighet brukt i to angrep mot en landsby i det sentrale Syria i mars 2017, bekrefter OPCWs etterforskningsteam.
Abonnent
Utenriks

Avvist i Italia – velkommen i Spania

Italias nye regjering har varslet en hard innvandringspolitikk som nå begynner å ta form. Søndag avviste Italia et redningsskip med 629 nødstedte mennesker. I stedet er de blitt ønsket velkommen av Spanias nye statsminister, Pedro Sánchez.
Abonnent
Utenriks

– Det lønner seg å true USA med atomvåpen

Avtalen mellom Donald Trump og Kim Jong-un er så god for Nord-Korea at den viser resten av verden at trusler mot USA lønner seg, sier eksperter.
Abonnent
Utenriks

Svensk kulturprofil tiltales for to voldtekter

Den svenske kulturprofilen Jean-Claude Arnault blir tiltalt for to voldtekter, opplyser svensk påtalemyndighet. Selv kaller han anklagene grunnløse.
Abonnent