Utenriks

The Times: May kunngjør sin avgang fredag

Den britiske avisa The Times skriver at statsminister Theresa May ventes å kunngjøre sin avgang fredag. Men hun blir sittende inntil etterfølgeren er klar.
Abonnent
Utenriks

Kan sette hele Midtøsten i flammer

USA og Iran vil bli nødt til å slåss på hvert sitt nivå dersom det skulle komme til krig. En gigantisk amerikansk overmakt vil stå overfor iransk destabilisering av hele Midtøsten.
Abonnent
Utenriks

Dramatiske timer for presset May

Theresa May gjør alt hun kan for å bli sittende som britisk statsminister slik at hun kan få gjennom en avstemning om en fjerde brexitplan i Parlamentet.
Abonnent
Utenriks

Fransk enke saksøker Boeing etter 737 MAX-styrt

En fransk enke saksøker flyprodusenten Boeing for 2,4 milliarder kroner etter at ektemannen hennes døde da Ethiopian Airlines 737 MAX 8-fly styrtet i mars.
Abonnent
Utenriks

NASA tilbyr folk å sende navnet sitt til Mars

Enda vil det ta mange år før mennesker kan reise til Mars, men nå tilbyr NASA folk å sende navnet sitt til planeten.
Abonnent
Utenriks

Han blir EU-parlamentets yngste medlem

Den unge toppkandidaten Jordan Bardella (23) har gjort lynkarriere hos franske høyrenasjonalister. Med selvsikre opptredener dominerer han tv- og radiodebatter.
Abonnent
Utenriks

28-åring siktet for terror i Christchurch

Australieren som anklages for å ha skutt og drept 51 muslimer i to moskeer i Christchurch, er nå formelt siktet for terrorisme, opplyser New Zealand-politiet.
Abonnent
Utenriks

Dommer sier Trump må opplyse om egne regnskaper

En føderal dommer har bestemt at president Donald Trump ikke kan nekte å gi opplysninger om egne regnskaper til Kongressen.
Abonnent
Utenriks

Nigel Farage ligger an til å vinne valget han ville avskaffe

Storbritannia skulle ha vært ute av EU, men i stedet holder de EU-valgkamp som aldri før. Nigel Farage gjør storslått comeback med sitt nye parti og kan potensielt forandre britisk politikk for alltid, forme brexit og få innflytelse på hele EUs fremtid.
Abonnent
Utenriks

Google bryter samarbeid med Huawei

Internettgiganten Google tvinges til å avvikle samarbeidet med kinesiske Huawei, som Det hvite hus ser på som en sikkerhetsrisiko.
Abonnent
Utenriks

25 hvite menn forbød abort i Alabama

Delstaten Alabama ligger an til å få USAs strengeste abortlovgivning, og politikerne som vedtok den var utelukkende menn.
Abonnent
Utenriks

UIB-studenter deporteres fra Vest-Sahara

To nordmenn som skulle observere en rettssak mot en saharawisk journalist i Vest-Sahara, er nektet innreise og sitter på flyplassen for å deporteres.
Abonnent
Utenriks

Bombe ved turistbuss i Egypt

Bomben skal ha gått av idet turistbussen passerte museet i Giza.
Abonnent
Utenriks

Trump frykter abortstrid

President Donald Trump presiserer at han står ved den tradisjonelle republikanske linjen mot abort, med tre unntak.
Abonnent
Utenriks

Krever nyvalg i Østerrike etter korrupsjonsskandale

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz vil ha nyvalg etter korrupsjonsavsløringene som førte til at visestatsminister Heinz-Christian Strache gikk av.
Abonnent
Utenriks

Søker immunitet mot tre korrupsjonsanklager

Den israelske regjeringslederen vil hindre sitt lands høyesterett å sette seg over det konservative flertallet i parlamentet.
Abonnent
Utenriks

Trump fjerner toll på stål og aluminium fra naboland

Mens handelskrigen med Kina raser, tar USA grep for å begrave stridsøksa med nære allierte. Tollen på canadisk og mexicansk metall fjernes i helgen.
Abonnent
Utenriks

Guaido bekrefter samtaler i Norge

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó bekrefter at det har vært samtaler i Norge, men sier partene ikke har blitt enige om noen avtale for å løse konflikten.
Abonnent
Utenriks

Boris Johnson vil bli Tory-leder

Tidligere utenriksminister Boris Johnson bekrefter at han vil stille som kandidat for å bli leder for Det konservative partiet, ifølge britiske medier.
Abonnent
Utenriks

Handelskrig rammer amerikanske forbrukere

På ett år har prisen på en vanlig ting som en vaskemaskin blitt nesten 800 kroner dyrere. Og verre kan det bli. Kina snakker om «folkets krig».
Abonnent
Utenriks

Rapport: Demens kan unngås. Dette er WHOs råd.

Vil du holde hjernen frisk, sørg for å ta vare på resten av kroppen, heter det i Verdens helseorganisasjons første råd for forebygging av demens.
Abonnent
Utenriks

Historisk høyt nivå av CO2 i atmosfæren

Forskere på Hawaii har registrert de høyeste nivåene av karbondioksid i atmosfæren siden målingene begynte.
Abonnent
Utenriks

Minst fem omkom i flykollisjon i Alaska

Fem personer er funnet døde og en er savnet etter at to sjøfly kolliderte i lufta i Alaska mandag. Flyene fraktet passasjerer fra cruiseskip på sightseeing.
Abonnent
Utenriks

Nye likfunn knyttes til armbrøst-drap i Tyskland

Politiet i Tyskland har funnet likene av ytterligere to kvinner i leiligheten til en av de tre som ble funnet drept med armbrøst på et hotell i Bayern.
Abonnent
Utenriks

Handelskrigen mellom USA og Kina trappes opp

Kina skrur fra 1. juni opp tollsatsene på amerikanske varer, men har flere og farligere finansielle våpen i sitt arsenal.
Abonnent
Utenriks

Norsk oljetanker fikk hull i skroget utenfor Emiratene

Et av de fire skipene som skal ha vært utsatt for sabotasje i Omanbukten, er norsk. Oljetankeren «Andrea Victory» har hull i skroget, men synker ikke.
Abonnent
Utenriks

Kina ødelegger moskéer og muslimske minnesmerker

Over èn million mennesker fra en muslimsk kinesisk minoritet er blitt satt i leirer hvor de skal lære seg å elske Kina. Resten overvåkes strengt.
Abonnent
Utenriks

Hollywood-ikonet Doris Day er død

Den allsidige amerikanske skuespilleren, sangeren og dyrevernsaktivisten Doris Day er død, 97 år gammel.
Abonnent
Utenriks

Assange skal igjen etterforskes for overgrep i Sverige

Voldtektsetterforskningen av Julian Assange gjenopptas i Sverige. WikiLeaks' grunnlegger vil igjen bli begjært utlevert av svensk påtalemyndighet.
Abonnent
Utenriks

På grensen til kaos

Turistbusser med flyktninger kjører helt inntil grensen i nattens mulm og mørke. Situasjonen ved grensen mellom USA og Mexico er i ferd med å komme ut av kontroll.
Abonnent
Utenriks

Trump advarer Kina: – Kan bli langt verre seinere

USAs president Donald Trump sier Kina bør inngå en handelsavtale nå for å unngå en langt dårligere avtale etter 2020, dersom Trump blir gjenvalgt.
Abonnent
Utenriks

ANC vant valget i Sør-Afrika

Sør-Afrikas regjeringsparti ANC sikret seg 57,5 prosent av stemmene i valget på ny nasjonalforsamling.
Abonnent
Utenriks

Kurderne ber Europa hente IS-familiene hjem

Kurdiske myndigheter ber nå om at IS-krigernes respektive hjemland henter dem hjem igjen, eller at det internasjonale samfunnet oppretter en domstol i det nordøstlige Syria.
Abonnent
Utenriks

Nordkoreansk frakteskip tatt i arrest av USA

USA har tatt et nordkoreansk frakteskip i arrest. Amerikanske myndigheter sier skipet fraktet kull i strid med internasjonale sanksjoner mot landet.
Abonnent