Utenriks

ZANU-PF lover å ikke stille Mugabe for retten

Zimbabwes ekspresident Robert Mugabe har fått en garanti om at han ikke vil bli stilt for retten, bekrefter regjeringspartiet ZANU-PF.
Abonnent
Utenriks

Sky News: Avtale om retur av rohingyaer

Bangladesh og Myanmar har undertegnet en avtale som åpner for å returnere rohingya-flyktninger om to måneder.
Abonnent
Utenriks

Forskningsrapport: Kaffe gjør mer nytte enn skade

Folk som drikker tre til fire kopper kaffe om dagen, har større sjanse for å ha god helse enn de som unngår kaffe, viser en ny studie.
Abonnent
Utenriks

Russisk mangemilliardær løslatt i Nice

Den russiske mangemilliardæren og politikeren Suleyman Kerimov (51), som er siktet for skatteunndragelse i Nice i Frankrike, er løslatt.
Abonnent
Utenriks

Storbritannia vil slippe førerløse biler løs i trafikken

Allerede i 2021 ønsker den britiske regjeringen å gi førerløse biler frie tøyler på landets veier. Storbritannia satser tungt på å være en ledende høyteknologisk nasjon.
Abonnent
Utenriks

– Mladic fikk som fortjent

Ratko Mladic fikk strengeste straff, og det vil nok være en trøst for alle ofre. Men han vil helt sikkert anke saken, fastslår Balkan-ekspert.
Abonnent
Utenriks

Amerikansk militærfly styrtet utenfor Japan

Et fly med elleve personer om bord har styrtet i Filippinerhavet på vei til hangarskipet «Ronald Reagan». Åtte av dem er plukket opp fra sjøen.
Abonnent
Utenriks

Her flykter soldaten fra Nord-Korea

Nord-Korea brøt våpenhvilen da soldatene skjøt mot en kollega som hoppet av til Sør-Korea, opplyser FN, som nå har bedt om et møte med militærledelsen i nord.
Abonnent
Utenriks

Robert Mugabe har gått av - jubel i gatene i Zimbabwe

Jubelen sto i taket i Zimbabwes nasjonalforsamling da beskjeden kom om at Robert Mugabe går av. Også i gatene utenfor var det full feiring.
Abonnent
Utenriks

Statens strålevern: Helt klart at det har vært et atomuhell

Det radioaktive utslippet i Russland i slutten av september må skyldes et uhell eller en atomulykke, mener Statens strålevern. Det avviser russiske myndigheter.
Abonnent
Utenriks

Forsker: Nyvalg er trolig løsningen på tysk krise

Det går mot nyvalg i Tyskland. – Det er lite som tyder på at partene har vilje til nye regjeringsdrøftinger, mener Tyskland-ekspert Elin-Sofie Nesje Vestli.
Abonnent
Utenriks

Amnesty anklager Myanmar for apartheid

Myanmars diskriminering og forfølgelse av rohingya-minoriteten er ensbetydende med umenneskeliggjøring og apartheid, mener Amnesty International.
Abonnent
Utenriks

Zimbabwes avsatte visepresident ber Mugabe gå av

Zimbabwes avsatte visepresident Emmerson Mnangagwa oppfordrer president Robert Mugabe til å respektere folkemeningen og gå av.
Abonnent
Utenriks

Storebror ser alt i Kina

Ifølge en ny rapport fra Human Rights Watch bruker kinesisk politi et utall samkjørte registre for å kontrollere hva befolkningen gjør. Dette har pågått i minst to år.
Abonnent
Utenriks

Brudd i regjeringssamtalene kan gi nyvalg i Tyskland

Det kan gå mot nyvalg i Tyskland etter at forhandlingene mellom Angela Merkels CDU, søsterpartiet CSU, Fridemokratene og De grønne brøt sammen.
Abonnent
Utenriks

Fra frigjøringshelt til despot

På sine 37 år ved makten kjørte Robert Mugabe Zimbabwes økonomi i senk og sviktet drømmen fra våren 1980 underveis.
Abonnent
Utenriks

Suu Kyi hardt ut mot ulovlig innvandring

Myanmars leder Aung San Suu Kyi nevnte ikke rohingyaenes skjebne med ett ord da hun åpnet et møte med europeiske og asiatiske utenriksministre mandag.
Abonnent
Utenriks

Burde Clinton blitt sparket?

Kampanjen #metoo har utløst selvransakelse på venstresiden om Bill Clintons sexanklager.
Abonnent
Utenriks

Charles Manson er død

Den en gang så beryktede amerikanske sektlederen Charles Manson er død, 83 år gammel, bekrefter fengselsvesenet i California.
Abonnent
Utenriks

Full forvirring etter Mugabe-tale

Robert Mugabe sa ingenting om at han går av i direktesendt tale søndag kveld.
Abonnent
Utenriks

Amerikanske flygere i trøbbel etter penis-stunt i luften

To jagerflygere som ved hjelp av en kondensstripe tegnet en gigantisk penis på himmelen, er satt på bakken av US Navy som slett ikke fant det morsomt.
Abonnent
Utenriks

Hund er bra for helsen

Hundeeiere har mindre risiko for å dø av hjerte- og karsykdommer enn folk som ikke har hund, viser en ny svensk undersøkelse.
Abonnent
Utenriks

Fly og helikopter kolliderte

Tre personer fryktes omkommet etter at et småfly og et helikopter kolliderte i luften i Buckinghamshire i England.
Abonnent
Utenriks

Migranter selges på slaveauksjoner

Ferske tv-opptak dokumenterer rene slave-auksjoner i Libya. FNs høykommissær for flyktninger retter knusende kritikk mot EUs politikk.
Abonnent
Utenriks

Tidligere mafiaboss døde i italiensk fengsel

Den tidligere mafiasjefen Salvatore «Toto» Riina døde fredag på et fengselssykehus i Italia, melder nyhetsbyrået ANSA. Han ble 87 år gammel.
Abonnent
Utenriks

Under dobbel ild

Er den libanesiske lederen et saudisk eller et iransk gissel?
Abonnent
Utenriks

Irsk økonomi gjør et nytt tigersprang

Gode tider er tilbake i Dublin, hvor brexit kan skape enda mer business. Å miste den åpne grensen til Storbritannia vil imidlertid gjøre vondt ute på landet.
Abonnent
Utenriks

Myanmars hær prøver å fralegge seg ansvar for overgrep

I en ny rapport fastslår militæret i Myanmar at de ikke har begått overgrep mot landets rohingyaer. Massakrene er i stedet utført av ekstremister blant rohingyaene selv. FN og andre organisasjoner ønsker å stille de skyldige til ansvar.
Abonnent
Utenriks

Zimbabwes militære tar kontroll – Mugabes makt glipper

Zimbabwes president Robert Mugabe er i militærets varetekt og tilsynelatende satt ut av spill. Militæret avviser kupp, men innrømmer at de har tatt kontroll.
Abonnent
Utenriks

Mann skjøt og drepte fire i California

Fire mennesker er drept og minst sju er såret, blant dem to barn, etter at en væpnet mann åpnet ild i et lite lokalsamfunn i Nord-California.
Abonnent
Utenriks

Fem grunner til å ta Saudi-Arabia på alvor

Både innenfor og utenfor den saudiske kongefamilien forsterker uroen seg omkring monarkiet. Og det internasjonale samfunnet har ikke råd til å ignorere det.
Abonnent
Utenriks

Barbie får hijab

Den ikoniske Barbie-dukken lanseres for første gang i en versjon med hijab, opplyser den amerikanske leketøysprodusenten Mattel.
Abonnent