Utenriks

Grønn politikk er i vinden blant unge europeiske velgere

Det var mange likhetstrekk ved valgene i Storbritannia og Frankrike. De gamle partiene og deres ledelser fikk juling, og unge EU-glade velgere i storbyene satte preg på valgresultatene. Dette sendte kraftige signaler om at unge velgere ønsker grønn politikk.
Abonnent
Utenriks

Stor frustrasjon blant hundrevis av evakuerte i London

Hundrevis av fortørnede mennesker halte koffertene sine gjennom mørke London-gater natt til lørdag etter brått å ha blitt evakuert fra brannfarlige høyblokker.
Abonnent
Utenriks

Tusener av sivile reddet ut av Mosul

Irakiske regjeringsstyrker har lyktes med å redde 7.000 sivile ut av det siste IS-kontrollerte området i gamlebyen i Mosul, opplyser statlige medier.
Abonnent
Utenriks

Spicer: Trump bekymret for mulig russisk innblanding

President Donald Trump er bekymret for at Russland eller et annet land kan ha blandet seg inn i valget. Han kritiserer forgjengerens håndtering av saken.
Abonnent
Utenriks

Over 120 fryktes omkommet i jordskred i Kina

15 mennesker er funnet døde og 120 er savnet etter at et massivt jord- og steinskred begravde en kinesisk fjellandsby lørdag.
Abonnent
Utenriks

Politiet: Terrorangrep mot moské i Mekka avverget

Saudiarabiske sikkerhetsstyrker har avverget et terrorangrep mot Stormoskeen i Mekka, opplyser myndighetene. Millioner av troende er samlet i byen.
Abonnent
Utenriks

Over 50 drept i flere angrep i Pakistan

Over 50 mennesker ble drept og 170 såret i flere angrep i Pakistan fredag, på den siste dagen av den hellige fastemåneden ramadan.
Abonnent
Utenriks

Finsbury Park-angriper blir siktet for terrordrap

Mannen som kjørte en varebil inn i en gruppe muslimer utenfor Finsbury Park-moskeen i London, vil bli siktet for terrorrelatert drap og drapsforsøk.
Abonnent
Utenriks

Republikanerne mangler flertall om helsereform

Republikanerne har lagt frem sitt forslag til helsereformen som skal erstatte Obamacare. Men de har ikke nok stemmer til å få det vedtatt i Senatet.
Abonnent
Utenriks

Tyskland opphever titusener av dommer mot homofile menn

Den tyske forbundsdagen har vedtatt en plan for å annullere titusener av dommer mot menn som ble dømt for å ha sex med menn i tiårene etter krigen.
Abonnent
Utenriks

USA: Ny rakettmotortest i Nord-Korea

Nord-Korea har gjennomført en ny test av en rakettmotor, ifølge en amerikansk tjenestemann.
Abonnent
Utenriks

May kom med tilbud til EU

Storbritannias statsminister Theresa May lover at EU-borgere skal få bli i Storbritannia etter brexit. Men hun vil ikke gi EU-domstolen noen innflytelse.
Abonnent
Utenriks

Fem store problemer etter kalifatets kollaps

Nuri-moskeen er sprengt i luften og IS-kalifatet er i ferd med å bli nedkjempet. Kollapsen kan imidlertid føre til nye konflikter hvor særlig den irakiske staten vil komme under press, og IS-bevegelsen vil fortsatt være en trussel.
Abonnent
Utenriks

Republikanerne klare med forslag til ny helsereform

Republikanerne har lagt frem sitt forslag til helsereformen som skal erstatte Obamacare. De vil blant annet utfase gratis sykeforsikring for de fattigste.
Abonnent
Utenriks

– Macron begynner sin periode med en stor politisk skandale

Stadig flere franske politikere blir beskyldt for å ha misbrukt EU-parlamentets midler. Tre av president Macrons statsråder er nå blitt mistenkt for det samme, og er derfor blitt byttet ut.
Abonnent
Utenriks

Ekstremvær koster liv i USA

To eldre personer har mistet livet i hetebølgen som herjer sørvest i USA. Lenger øst døde en tiåring i forbindelse med den tropiske stormen Cindy.
Abonnent
Utenriks

Irakisk offiser: IS har sprengt moské i Mosul

IS har sprengt i stykker den store moskeen i Mosul der ekstremistgruppas leder i 2014 kunngjorde opprettelsen av sitt såkalte kalifat, sier en irakisk offiser.
Abonnent
Utenriks

Prins Philip (96) innlagt på sykehus

Prins Philip, hertugen av Edinburgh og dronning Elizabeths ektemann, er innlagt på sykehus, opplyser Buckingham Palace.
Abonnent
Utenriks

Tre ministre trekker seg fra Macrons regjering

François Bayrou opplyser at han går av som Frankrikes justisminister. Grunnen er mistanke om uregelmessig bruk av offentlige midler.
Abonnent
Utenriks

Uber-sjefen trekker seg

Uber-grunnlegger Travis Kalanick opplyser at han trekker seg som toppsjef for selskapet.
Abonnent
Utenriks

Ny smuglerrute til Europa i ferd med å bli etablert

Europa forsøker å få afrikanske land til å stanse flyktningstrømmen. I Sudan har EU funnet en samarbeidspartner i den samme militsen som sto bak folkemordet i Darfur.
Abonnent
Utenriks

Væpnede islamister stormet skole på Filippinene

Gisseldramaet ved en skole på Filippinene er over, ifølge en talsmann for forsvaret i landet. Rundt 300 væpnede islamister stormet skolen onsdag morgen.
Abonnent
Utenriks

Warmbiers familie sier nei til obduksjon

Familien til Otto Warmbier, studenten som døde etter halvannet år i nordkoreansk fangenskap, vil ikke at sønnen obduseres. Dermed forblir dødsårsaken en gåte.
Abonnent
Utenriks

Har identifisert bombemannen i Brussel

Belgiske myndigheter sier de vet hvem mannen som sprengte seg på sentralstasjonen i Brussel tirsdag, er.
Abonnent
Utenriks

Brannfly styrtet i Portugal

Et fly som deltok i slukningen av skogbrannene i Portugal, har styrtet. Brannene i den sentrale delen av landet kostet 64 mennesker livet i helgen.
Abonnent
Utenriks

USA: IS-topp drept i luftangrep i Syria

Mannen som IS har utnevnt til sin øverste religiøse leder, ble drept i et luftangrep i Syria i mai, ifølge den USA-ledede koalisjonen.
Abonnent
Utenriks

Brannofre forteller hjerteskjærende historier i Portugal

Skogbrannene raser videre i Portugal, der det kommer hjerteskjærende historier, både om dem som omkom og fra dem som med nød og neppe har overlevd flammene.
Abonnent
Utenriks

«The battle of brexit» er begynt

EU aner ikke hva britene vil oppnå i forhandlingene. Det gjør heller ikke britene.
Abonnent
Utenriks

– Fire tatt etter angrepsforsøk i Paris

Fransk politi har pågrepet fire familiemedlemmer av mannen som mistenkes for å stå bak et mislykket angrepsforsøk i Paris mandag, ifølge kilder i rettsvesenet.
Abonnent
Utenriks

16-åring drept av bjørn i Alaska

En 16 år gammel gutt ble angrepet og drept av en bjørn da han løp seg vill under et bakkeløp i Alaska.
Abonnent
Utenriks

Minnestund for muslimske terrorofre i London

Rundt 100 personer med blomster og budskap om fellesskap mot terror samlet seg mandag for å minnes dem som ble rammet for angrepet ved en moské nord i London.
Abonnent
Utenriks

Trump om død student: – Fæle ting skjedde i Nord-Korea

Fæle ting skjedde i det brutale Nord-Korea, men vi fikk ham i det minste hjem, sier president Trump om Otto Warmbier, som døde etter halvannet års fangenskap.
Abonnent
Utenriks

Imam hylles for å ha beskyttet antatt terrorist

Mohammed Mahmoud hylles for å ha beskyttet den 47 år gamle familiefaren fra Cardiff fra voldelige innbyggere etter at 47-åringen hadde kjørt over fotgjengere.
Abonnent
Utenriks

79 døde eller savnet etter blokkbrannen i London

79 mennesker er nå bekreftet døde eller savnet etter brannen i en boligblokk i London, opplyser politiet, som frykter tallet på døde vil stige ytterligere.
Abonnent
Utenriks

– Det var ingen ulykke

En person er død og ti skadet etter at en varebil kjørte inn i en menneskemengde i London natt til mandag.
Abonnent
Utenriks

Varebil kjørte inn i folkemengde ved moské i London

En person er død og åtte kjørt til sykehus etter at en mann kjørte inn i en folkemengde ved en moské i London. Antiterrorpoliti deltar i etterforskningen.
Abonnent
Utenriks

USA bekrefter å ha skutt ned syrisk kampfly

Syriske regjeringsstyrker og amerikanskstøttede styrker har kommet i kamp i Syria, opplyser en observatørgruppe ifølge AFP.
Abonnent
Utenriks

Iransk hevnangrep mot mål i Syria

Iran har skutt raketter mot mål i Syria, opplyser den iranske Revolusjonsgarden. Angrepet er et svar på terrorangrepet i Teheran der 18 personer ble drept.
Abonnent
Utenriks

Valgdagsmåling: Macron sikrer full kontroll

President Emmanuel Macrons parti Republikken på vei og deres allierte ligger an til å få mellom 355 og 425 seter i nasjonalforsamlingen, ifølge prognoser.
Abonnent