Analytiker før Mowi-tall: – Utsiktene er vårt fokus

Oslo Børs’ største oppdretter skal i resultatilden onsdag morgen. Her vil fokuset være rettet mot fremtidig slaktevolum, utbytte og markedsutsikter, ifølge analytikere TDN Direkt har snakket med.

Mowi har fra før varslet om en driftsresultat over forventningene for første kvartal.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Oppdrettsgiganten Mowi har som vanlig kommet med en markedsoppdatering i forkant av resultatslippet onsdag morgen.

Her meldte Mowi om et operasjonelt driftsresultat på cirka 109 millioner euro for første kvartal, sammenlignet med Infront-konsensus den gang på 90 millioner euro.

Slaktevolumet var 125.500 tonn, mot konsensusforventningen på 116.000 tonn.

– Mowi annonserte bedre enn ventede tall i april, drevet av høyere slaktevolum og bedre lønnsomhet i Consumer Products, sier Kjetil Lye i Handelsbanken til TDN.

Han vil fokusere på oppdatert slakteguiding for 2021 og utbyttet når Mowi offentliggjør sin rapport.

– Vi ser noe oppsiderisiko på slaktevolum for 2021, men forventer ikke at selskapet endrer volumguidingen allerede i første kvartal, sier han.

Ifølge konsensusestimater innhentet av Infront, er det ventet at Mowi vil levere et utbytte på 0,51 kroner.

Det er riktignok sprik i forventingene. Blant de åtte spurte i Infronts undersøkelse, ligger den høyeste utbytte-forventningen på 1,34 kroner, mens den laveste er på null kroner.

Mowi tjente 1,08 milliarder på driften i første kvartal

Tror på volumvekst

Fearnley Securities venter et utbytte på 1,09 kroner per aksje, tilsvarende en utbetalingsgrad på 75 prosent.

Meglerhuset forventer også et fokus på regional kostnadsutvikling og fremtidig marginforventninger for segmentet «Consumer Products».

– Sistnevnte utviklet seg bedre enn forventningene i første kvartal, og vi vil se etter en forklaring på om dette er sesongeffekter eller mer varig, skriver meglerhuset.

Meglerhuset ser også potensialet for en oppgradert volumguiding i Norge med 10.000 tonn for 2021 til 270.000 tonn.

– Mowi guider 2021-volumer flatt i Norge, mens vi forventer en volumvekst på åtte prosent i Norge i år. Vi vil bli overrasket hvis Mowi ikke tar del i denne veksten, skriver analytiker Nils Thommessen i Fearnley Securities.

Advarer mot laksekaos med rødgrønn regjering

Følger med på markedsutsikter

Etter Mowis oppdatering i april skrev Pareto Securities at estimatene for 2021–2023 ble økt med rundt én prosent, drevet av høyere volumer etter den sterke førstekvartalsoppdateringen.

Meglerhuset venter uansett at kvartalet vil bli utlignet av noe lavere volumer resten av året.

Kursmålet på 220 kroner og kjøpsanbefaling ble holdt uendret. Tirsdag skriver analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen at meglerhuset venter et utbytte på 0,7 kroner per aksje for kvartalet.

Carnegie-analytiker Lars Konrad Johnsen vil spesielt følge med på kommentarer rundt tilbuds- og etterspørselsdynamikken i markedet.

Han mener at fallende biomasse i både Norge og Chile, kombinert med lettelser i pandemirestriksjoner, bør forbedre de fundamentale forholdene.

– Omfanget av forbedringene er fortsatt usikkert og kommentarer om hvordan Mowi – som står for rundt 25 prosent av det globale tilbudet – ser utsiktene er vårt fokus, skriver analytikeren.

Publisert: