Legger ned restauranter etter konkursbeskyttelse

Et av landet største restaurantkonsern, Dilla Holding, har brukt den midlertidige loven om konkursbeskyttelse. Nå har de avviklet tre av sine restauranter.

Jamie’s Italian på Aker Brygge er blant restaurantene som avvikles etter Dilla Holdings rekonstruksjon.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

De tre restaurantene er Jamie’s Italian på Aker Brygge i Oslo, Hinoki i Lillestrøm og Jacob Aall Brasserie i Bergen.

Konsernet har bestemt seg for å avvikle datterselskapene som eier restaurantene, siden selve restaurantene har blitt solgt eller lagt ned i rekonstruksjonsprosessen, opplyser Dilla.

Det betyr at driften i restaurantene fra før er avviklet, og leieavtalene er avsluttet.

– Dessverre har det ikke lykkes organisasjonen å videreføre alle restauranter delvis grunnet strenge restriksjoner i forbindelse med bekjempelse av pandemien, og delvis grunnet urimelig høye leiekostnader og liten vilje til å satse langsiktig fra flere gårdeiere, skriver konsernet i en pressemelding.

Dilla Holding eies av brødrene Daljinder, Kawal og Jaasper Kahlon, og ble etablert i 1995.

Dilla reddet av konkursbeskyttelse – ekspert tror få vil følge etter

Midlertidig lov

Dilla Holding var den første virksomheten som søkte om rekonstruksjon under de midlertidige reglene om konkursbeskyttelse i fjor, ifølge Brønnøysunds lister.

Rekonstruksjonsprosessen ble startet opp på våren i fjor.

– Mange av restaurantene ble avviklet utover høsten, og så ble rekonstruksjonen avsluttet ved nyttår, sier advokat og rekonstruktør i saken, Jon Erling Skjørshammer til E24.

Første selskap til å søke om konkursbeskyttelse

Den midlertidige loven om rekonstruksjon kom på plass for å redde sunne bedrifter fra å gå konkurs under coronakrisen, da store deler av landet stengte ned.

Under denne loven kan selskapet blant annet forhandle med kreditorer på et mye tidligere stadium, altså uten å måtte slå seg konkurs.

Loven skal oppheves den 1. januar 2022.

Da E24 snakket med Skjørsammer i fjor sommer, mente han at Dilla trolig måtte legge ned enkelte restauranter som en del av prosessen.

– Dilla er et stort restaurantselskap med mange serveringssteder som har fått coronakrisen midt i fleisen, og vi tror selskapet har både overlevelsesevne og muligheter, sa han den gang.

Dilla Holding

Underskudd

Det siste tilgjengelige regnskapet fra Dilla Holding er fra 2019, og viser et underskudd på 56 millioner kroner.

Samme år hadde Jamie’s Italian på Aker Brygge et underskudd på 5,6 millioner kroner. Hinoki i Lillestrøm gikk 1,9 millioner i minus, mens Jacob Aall Brasserie i Bergen hadde et underskudd på 3,3 millioner.

Restaurantkonsernet driver i tillegg flere kjente restauranter som Hanami på Aker Brygge, samt Skipperstuen Pub og Big Horn Steak House i Bergen.

Publisert: