Tysk politi har stengt markedsplass på det mørke nettet

Tysk politi har stengt DarkMarket, verdens største markedsplass på det såkalt mørke nettet, der det har vært omsatt alt fra narkotika til tyvegods.

Verdens største markedsplass på det mørke nettet, DarkMarket, er steng i en internasjonal politiaksjon og den antatte bakmannen er pågrepet på grensen mellom Tyskland og Danmark. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB

  • NTB
Publisert Publisert

Politiet i Oldenburg nord i Tyskland pågrep i helgen den 34 år gamle australske mannen som skal ha operert DarkMarket. Serverne som markedsplassen ble drevet fra er nå stengt, opplyser tysk påtalemyndighet.

Mannen ble pågrepet på grensen mellom Tyskland og Danmark som et resultat av en internasjonal politiaksjon som har involvert flere land de siste månedene.

Over 20 serverne som ble stengt og beslaglagt, befant seg i Moldova og Ukraina. Flere av dem som har benyttet seg av DarkMarket, har nå grunn til bekymring.

– Det er ventet at etterforskerne vil bruke data på dem til å reise tiltale både mot dem som har drevet markedsplassen og de som har solgt og kjøpt varer der, opplyser tysk påtalemyndighet.

Foruten alle former for narkotika har DarkMarket blant annet blitt flittig benyttet til kjøp og salg av stjålne og falske kredittkort og penger, stjålne kredittkortdata og ulovlig programvare.

DarkMarket har hatt over 2400 selgere og over 500.000 brukere verden over.

Ifølge tysk påtalemyndighet er det gjennomført minst 320.000 transaksjoner på markedsplassen, og kryptovaluta til en verdi av nærmere 1,5 milliarder kroner har skiftet hender.

Publisert
  1. Narkotika
  2. Moldova
  3. Kryptovaluta

Les mer om dette temaet

  1. – Vi har sovet i timen, alle sammen

  2. Gikk inn i miljøer der menn hater kvinner. Det viste seg at Norge er på «incel»-toppen.

  3. Hun la merke til at feil­informasjon ble spredt. Da hun sa fra, ble Evelyn irettesatt.

BT anbefaler

Her har eierne store planer: – Det skal bli det motsatte av Myrkdalen

Tiden er snart over for ungdomsherberget på Mjølfjell. Nå jobber eierne med investeringer på flere titalls millioner som…

LES SAKEN