Historisk ras på Bloomberg-indeks: Elon Musk tapte nesten 150 milliarder kroner på tirsdag

Tapet fra Teslas børskrasj tilsvarer hele markedsverdien til Yara og Salmar.

BØRSBREMS: Musk har blitt en av verdens rikeste på elbil, men denne uken møtte Tesla brå motstand fra det delvis Nel-eide Nikola på børsen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Elon Musk tapte - på papiret - 148,7 milliarder kroner siden Tesla-aksjen falt kraftig tirsdag, skriver Bloomberg.

Elbilgiganten sank med rekordbratte 21 prosent på børshandelen i New York i løpet av tirsdagen etter nyheter om et samarbeid mellom konkurrentene Nikola og General Motors.

Det norske hydrogenselskapet Nel er storeier i Nikola. Elbilselskapet gikk mot strømmen og steg med over 40 prosent etter å ha kunngjort samarbeidet. I en avtale verdt over 18 milliarder kroner overtar GM 11 prosent av aksjene i Nikola, og skal bidra med teknologi og produksjon av selskapets nye elektriske- og hydrogendrevne pickup.

Teslas aksje var allerede på vei ned siden selskapet ikke fikk komme inn på den viktige børsindeksen S&P 500 forrige uke.

Men det skjer etter at aksjekursen i 2020 steg med nesten 500 prosent fra januar til august.

Nå er Elon Musk god for rundt 750 milliarder kroner, som gjør at han ikke lenger er med i den såkalte centimilliardær-klubben. Dette vil si personer som sitter på verdier over 100 milliarder dollar.

Les også

Verdens rikeste passerte historisk milepæl

HOLDEN: Jeff Bezos er stadig klodens rikeste menneske, selv om han mistet over 70 milliarder i løpet av en turbulent børsdag denne uken.

Van(n)vittige bevegelser for verdens rikeste

Også Amazons grunnlegger Jeff Bezos tapte stort med 72 milliarder kroner i minus etter tirsdagens brede børsnedgang, som rammet særlig teknologikjempene.

Bezos er fortsatt verdens rikeste med en samlet verdi på like under 1.700 milliarder kroner, ifølge Bloombergs milliardæroversikt.

Kinesiske Zhong Shanshan tjente gode 170 milliarder kroner i løpet av tirsdagen på nynoterte Nongfu Spring. Drikkeselskapet hans debuterte på Hongkong-børsen med 54 prosent oppgang på det heftigste.

Dermed ble Zhong god for 465 milliarder kroner, som også gjør ham til Kinas tredje rikeste person. Onsdag fortsetter Nongfu Spring-aksjen å vokse med 3,4 prosent.

Tapet til Musk og Zhongs fortjeneste er de største bevegelsene i Bloomberg-indeksen noensinne (utenom arv, skilsmisse og omfordeling av kapital), melder nyhetsbyrået.

Bloomberg lanserte indeksen i mars 2012.

Bloomberg: Elon Musk taper 16,3 milliarder dollarMilliardsmell for Nikola-shortere
Publisert: