Store forventninger til mandagens Tesla-resultater

Mandag legger Tesla frem resultater for første kvartal, og markedet er forberedt på å sende aksjen både rett opp og dypt ned.

TESLA-TOPP: Tesla-aksjen. som har gjort toppsjef Elon Musk til en av verdens rikeste, kan gå begge veier etter kvartalstallene som legges frem denne uken.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det viser tall over opsjonsprisingen av Tesla-aksjen som ifølge Bloomerg regner med at kursen kan stige eller falle så mye som 7,2 prosent.

Tesla-aksjen steg mer enn 700 prosent i fjor, men er så langt i år «bare» opp 3,36 prosent. Aksjen har derimot en historie for å bevege seg mye basert på kvartalstall, noe som også skjedde i januar da tallene for fjerde kvartal ble presentert.

Det er fremdeles evnen til å produsere flest mulig biler i kvartalet investorene er mest interessert i.

I 2020 klarte Tesla å levere en halv million biler, og var lønnsomme for første gang. Analytiker Nick Shields i analysebyrået Third Bridge skriver i et notat at det er realistisk at selskapet kan klare å øke det antallet til mellom 700.000 og 800.000 biler, skriver Axios.

Les også

Musk: Dødsulykke skyldes ikke autopilot

Tror Tesla har nådd toppen

Samtidig som Tesla pumper ut biler, har også elbilmaskineriet fra de tradisjonelle bilprodusentene for alvor begynt å lansere elbiler.

Det tror enkelte betyr slutten på dominansen Tesla har hatt i markedet for elektriske biler.

– Vi anerkjenner at Tesla har utfordret bilindustrien, men nylige initiativ og fremgang fra andre bilprodusenter som Volkswagen og General Motors tyder på at Tesla har nådd toppen når det gjelder markedsandeler i elbilkategorien, skrev Cowen-analytiker Jeffrey Osborne tidligere denne måneden.

Publisert