Apputvikler Simen Øian Gjermundsen (26) har en av verdens aller mest attraktive jobber, ifølge nettstedet careercast.com. 200 yrker er rangert og vurdert ut fra kriterier som lønn, arbeidsmiljø, jobbmulighet, helse og stress – og softwareutviklere kommer godt ut på samtlige av disse kriteriene.

Gjermundsen er ikke i tvil om at jobben hans er over gjennomsnittet utfordrende og interessant.

— Dette er en bransje i voldsom utvikling der det skjer nye ting hele tiden. For tre år siden fantes ikke Apples App Store, og jeg ante ikke at det var dette jeg skulle drive med i dag. Siden det er såpass stor etterspørsel etter folk som kan dette, føles jobben trygg, og blir automatisk også godt betalt, sier Gjermundsen til Aftenposten.

Rik på apps

26-åringen er utdannet grafisk designer, men jobber som kreativ utvikler i kommunikasjonsbyrået Isobar. Til daglig jobber han med alt fra design, animasjon og brukerinteraksjon til utvikling av nettsider, annonser, webapplikasjoner og mobilapps.

Og på fritiden har han utviklet over 30 apper som nå ligger ute i App Store. Til sammen har programmene hans blitt lastet ned over 250.000 ganger.

— Norske kalendere er den jeg har tjent mest penger på. Akkurat nå holder jeg på med en spennende og ambisiøs app for iPad og iPhone. Jeg samarbeider med det norske bandet Team Me, og skal lage et spill basert på musikken, forteller Gjermundsen.Han tror fleksibiliteten i jobben og muligheten for å styre arbeidsdagen selv har mye av æren for utviklernes topplassering.

— I dag jobber jeg hjemmefra, og jeg har lekt med tanken om å jobbe fra utlandet, selv om det også er greit å være i nærheten av kundene man jobber med.

Mannsdominert

Selv om jobben føles trygg nå, er Gjermundsen klar over hvor viktig det er å henge med.

— Dette er ikke en jobb du kan ta deg noen år fri fra. Det er lett å falle av, og du må være genuint interessert for å kunne utvikle deg sammen med teknologien. Så lenge man klarer det, er det bra med muligheter for jobb i lang tid framover, tror han.Eneste aberet med bransjen er kanskje mangelen på kvinnelige kolleger.

— Jeg kjenner ingen jenter som jobber med softwareutvikling. Bransjen er ikke så nerdete som før, så kanskje det kan snu seg.

De 10 beste jobbene

1. Softwareutvikler

2. Matematiker

3. Aktuar

4. Statistiker

5. IT-systemanalytiker

6. Meteorolog

7. Biolog

8. Historiker

9. Audiolog

10.Tanntekniker

Kilde: Careercast.com