Noen app-er er søtere enn andre. Den nye norske app-en «Cake it easy», som skal gjøre det enklere å bestille kaker, hører definitivt hjemme i denne kategorien. Bokstavelig talt.

Det er bakersønnene Marius Sevaldsen og Haakon Hals og deres firma Touchlab AS, som står bak kaketjenesten som lanseres både om en app til iPhone og som nettbutikkløsning (www.cakeiteasy.no).

— Vi vet alt om at bakerens hverdag er travel, og ønker med app-en at bakerne kan får bedre tid til å konsetrere seg om det de er best til, nemlig å bake gode kaker, sier Hals til Aftenposten.

Vil bli landsdekkende

Ved lansering er omtrent 200 bakeriutsalg med på ordningen, men ifølge Hals har flere meldt sin interesse.

Foreløpig dekkes hovedsakelig store og mellomstore byer, men tjenesten utvides fortløpende til bakerier i mindre byer og tettsteder.

Målet til de to app-utviklerne er at «Cake it easy» skal kunne tilby et landsdekkende nettverk av bakerier med lokal forankring.

Tjenesten fungerer slik at kundene finner sine nærmeste bakere og får informasjon om bakeriene og utvalget av kaker.

Man kan tilpasse kaker etter eget ønske med fyll, størrelse og ulike typer pynt.

Ta kakebilde med mobilen

Det kan også legges foto eller logo på kaken ved å laste opp fra telefonen eller nettbutikken. I applikasjonen kan man i tillegg ta et bilde med mobilkameraet og beskjære det etter ønske.

Bestillinger kan gjøres når som helst på døgnet, uavhengig av bakerens åpningstider. Man velger selv hvor og når man ønsker å hente varene.

Så man må fortsatt forlate sofakroken eller kontorstolen?

-I første omgang vil utlevering skje i bakeriets butikker, men vi vil på sikt kunne tilby levering på dør, sier Hals.

Bedriftsmarkedet viktig

Han forteller at man også har fokus på bedriftsmarkedet, og at man kan opprette brukerprofiler som enten privatpersoner eller bedrifter.

-I den nåværende app-versjonen er det kun kortbetaling som gjelder, men vi jobber med å integrere en fakturafunksjon for å bli enda bedre tilpasset bedriftsmarkedet, sier Hals.

I tillegg vil man snart lansere bestilling av møte— og overtidsmat som en del av tjenesten.

Flere funksjoner og tjenester samt etablering i andre land skal også være på trappene.

«Cake it easy» er foreløig kun tilgjengelig som gratis applikasjon til iPhone, men vil ifølge de to bakersønnene bli lansert også på andre mobile plattformer.