Det meldte firmaet i en børsmelding like etter klokken 8 onsdag morgen.

Glomfjord ligger i Meløy kommune i Nordland. REC-fabrikken på Herøya i Porsgrunn fredes inntil videre, ifølge varden.no.

— Produksjonen vil bli stanset så snart som mulig, og om lag 200 ansatte vil bli berørt av nedleggelsen, skriver selskapet i børsmeldingen.

Utsikter til dårlige tall

De skriver også at «det er utsikter til et betydelig negativt driftsresultat» som ligger bak dagens nyhet.

- Vår organisasjon i Glomfjord har vist forbedringer i driften og kostnadsreduksjoner som er imponerende, men dette har dessverre ikke vært tilstrekkelig for å sikre lønnsom drift i et svært vanskelig marked, sier konsernsjef Ole Enger i REC i børsmeldingen.

Herøya fortsetter

— Herøya fortsetter, sier tillitsvalgt Hans Ødegård rett etter møtet mellom ledelsen og de ansatte i Porsgrunnsfabrikken til Varden.no.

— Vi forstår hva disse nedleggelsene betyr for berørte ansatte og lokalsamfunnet, og dette har derfor ikke vært en enkel beslutning, sier REC-sjef Ole Enger.

Tre av fire ansatte representanter i REC styret, alle fra IndustriEnergi, stemte imot beslutningen om å legge ned. Ifølge børsmeldingen ble driftsmidlene knyttet til anlegget skrevet ned til null allerede i 2011.

Skuffet politiker

Kostnadene knyttet til nedleggelsen vil komme på Recs resultater for første kvartal 2012.

Fylkesråd for næring, Arve Knutsen (KrF), mener ifølge NTB at beslutningen om å stenge fabrikken er trist og forhastet. Han har de siste årene jevnlig møtt RECs ansatte og ledelse.

REC er blant verdens største produsenter av silisium og wafere som brukes i solenergiprodukter. Selskapet ble etablert i Norge i 1996 og har siden vokst til å bli et internasjonalt solenergiselskap med 3700 ansatte verden rundt.