Bensinprisen på Statoil på Berger på Romerike er 15,04 kroner per liter.
Foto: Anette Karlsen / Scanpix

Statoil Fuel & Retail satte mandag opp listeprisen på én liter 95 oktan med 10 øre. Uken før steg prisen med 5 øre, melder E24.— Dette er ny prisrekord på bensin, sier pressetalsmann Knut Hansen i Statoil Fuel & Retail.

Listeprisen er den prisen en bensinstasjon i en kjede kan ta for bensinen. I tillegg kommer tillegg for transport.

— Vi ser nå for første gang en pumpepris på over 15 kroner i Oslo. Det betyr at pumpeprisen for bensin i for eksempel Tromsø vil ligge på 16 kroner på grunn av Tromsø-avgiften og transporttillegg, sier Hansen.

Hos Shell var listeprisen mandag 14,87 kroner. Også dette er prisrekord. Selskapet økte ikke prisen mandag. Siste prisoppgang var i forrige uke.

– Tilbakemeldingene jeg har fått sier at pumpeprisene ligger på over 15 kroner, også på Østlandet. Men det varierer noe. Der det er stor lokal konkurranse, beveger prisen seg raskere, sier kommunikasjonssjef Lillian Aasheim i Shell til NTB.

Høy råoljepris

Esso Norge opererer ikke med listepris, men assisterende informasjonsdirektør Eirik Hauge sier til NTB at også på deres bensinstasjoner er prisene høye nå.

Årsaken er den høye råoljeprisen og et høyt uttak fra bensinlagrene i USA.

– I tillegg ser vi at mindre raffineritilgang gir økt etterspørsel. Dessuten ble jo bensinavgiften økt med 10 øre fra nyttår, sier Lillian Aasheim i Shell.