Adecco solgte vekterselskapet Adecco Security i 2008, men beholdt ett av selskapets oppdrag — vakthold ved teleselskapet TDCs bygg på Kalbakken i Oslo, skriver DN.no.

Ifølge avisen sto Adecco ikke bare for resepsjonstjenester, men også døgnkontinuerlige inspeksjonsrunder med uniformerte ansatte og alarmberedskap ved brann- og innbruddsalarmer. Dette var til tross for at Adecco Norge etter salget av vekterselskapet ikke har søkt om tillatelse til å levere vektertjenester.

- Trengte ikke tillatelse

Selskapet selv står fast på at det har levert «litt avanserte resepsjonstjenester» og at det derfor ikke trengte tillatelse.

— Da oppdraget og TDCs behov i realiteten omfattet serviceoppgaver, i et område uten allment publikum, var det klart for partene at dette ikke var en vakttjeneste som krever tillatelse. Oppdraget ble da videreført som en servicetjeneste, skriver Adecco i en pressemelding. I tillegg har TDC avtale med et vaktselskap om utrykning ved behov, opplyser Adecco, som står fast på tillatelse ikke var nødvendig. Avtalen opphørte i februar i år.

Starter etterforskning

Dette synet deles ikke av politiet.

— Alt utover resepsjons- og informasjonstjeneste vil veldig fort falle inn under begrepet «føre tilsyn med privat eiendom» og derfor være underlagt lov om vaktvirksomhet, sier politiinspektør Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt.

Leder for påtalegruppen ved utlendingsseksjonen i Oslo politidistrikt, Bente Gerner, opplyste til DN.no mandag ettermiddag at politiet åpner etterforskning.

— Vi skriver en anmeldelse på det og setter det ut til etterforskning. Da må vi begynne å nøste i saken, og så må vi se hva vi klarer å dokumentere, sier hun.

I løpet av kort tid begynner politiet å kalle inn til avhør. (©NTB)