Tankbilen ble tatt i Norge, men tyvene tok straks turen over Kjølen. I Sverige måtte tyvene stoppe helt opp, trolig fordi det var slutt på drivstoffet. Bilen ble observert, og svensk politi var på vei. Alle trodde saken var løst. Det var ikke tilfelle.

Jobben vekk

Da sjåføren fra Trøndertank skulle ut å kjøre klokken 06.00 onsdag morgen, var jobben vekk. Selv hadde han parkert på Øysand parkeringsplass i Melhus i Sør-Trøndelag klokken ni tirsdag kveld. Etter litt undersøkelser blant kolleger fikk han vite at bilen var forsvunnet før klokken 03.00 om natten.

Sjåføren visste også noe mer, nemlig at vogntoget kun hadde diesel nok til å kjøre rundt 15 mil, eller kommet seg to og en halv time unna.

15 mil til Duved

Tyvene reiste rett østover. Med så mye diesel på tanken vil du kunne komme fra Melhus til Duved i Sverige som ligger litt vest for skistedet Åre. Og ganske riktig ble bilen observert nettopp i Duved onsdag morgen, uten noen personer til stede. Svensk politi, som var på vei fra Östersund, ble varslet. Allle trodde vogntoget var gjenfunnet, og at tyvene var stukket av.

Vel fremme i Duved, ble politifolkene overrasket. Tankvogntoget var søkk vekk ette at tyvene hadde skaffet seg mer drivstoff.

Etterlyst

Malvik lensmanneskontor har mottatt en anmeldelse etter tyveriet.

— Vi har etterlyst vongtoget i Sverige, og grensetasjonene er varslet, sier politioverbetjent Per Helge Valen.

Han sier at de er sikre på at bilen har forsvunnet østover, og kan ha kommet inn i Finland i løpet av ettermiddagen.

Fjernet sporing

Daglig leder i Trøndertank, Harald Hårstad, tror dette er snakk om proffe lastebil- og dieseltyver. De har brukt lang tid mens bilen har stått rolig ved Duved i Sverige.

— Vi har et eget sporingssystem for vogntogene våre. Alt dette er satt ut av spill slik at vi akkurat nå ikke vet hvor vogntoget befinner seg. Men vi har fått noen beskjeder om hvor bilen er sett fra andre sjåfører i vårt system, sier Hårstad.