Det er ikke ofte man ser at en tomannsbolig har to farger, men det skjer. Av og til kan man se nyanser i fargeforskjellen, av og til blir det mer tydelig. Som i dette tilfellet.

Denne blå og hvite tomannsboligen står på Fagerheim, og man undrer; hvem bor her, hvem flytter og hvem blir igjen?

Den hvite halvparten er nemlig lagt ut for salg.

Nabofeide?

Lade er utvilsomt blant de aller mest populære områdene i Trondheim.

Det ble bygget mange tomannsboliger her på 50-tallet, og når de kommer for salg er det stor rift om dem.

Men vil man flytte hit for enhver pris? Hvem har lyst til å bruke millioner på huskjøp, og så bli sittende igjen med svarteper?

— Jeg har fått henvendelser fra to mulige kjøpere som lurte på om det ligger en alvorlig nabofeide bak, sier megler Frode Moum Drazkowski i Heimdal Eiendom til adressa.no.

Udramatisk historie

— Man kan jo lure på om det er vrangpålen som blir igjen, eller som flytter, Drazkowski?

— Dette er helt udramatisk. Hele huset var blått med hvite detaljer da min oppdragsgiver flyttet inn i 2004. Etter at naboenken flyttet på sykehjem og senere døde i 2008, har huset stort sett stått ubebodd.Ifølge Drazkowski har selger oppgradert boligen, og han valgte også å skifte til hvitt da huset skulle males.

— Ingen bodde der, så de kjørte sitt eget løp.

Fortsatt ubebodd

Den blå halvparten står fortsatt delvis ubebodd, ettersom arvingen ennå ikke har flyttet hjem. Men både selger og megler forsikrer at noen nabofeide, det er det ikke snakk om.

— Hele huset blir nok hvitt på sikt, men enn så lenge er det usikkert når mannen i det blå huset flytter inn. Derfor står huset som det gjør og hedrer det bayerske flagget. Enn så lenge.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook