I februar i fjor dokumenterte NRK ulovlige forhold ved sykehjemmet, som på den tiden ble drevet av Adecco. De ansatte manglet arbeidskontrakter, de jobbet ubetalt overtid, gikk ulovlige dobbeltvakter og overnattet i et bomberom på sykehjemmet. Oslo kommune brøt etter avsløringene kontrakten med Adecco. Nå legger byrådet sykehjemmet ut på anbud enda en gang.

— Her blir det inngått en kontrakt med en ny drifter. Oslo kommune vil være meget opptatt av å følge opp den kontrakten, sier eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) til Klassekampen.

Hun sier det hele tiden har vært klart at hjemmet skulle legges ut på anbud på nytt.

— Ammerudlunden er vedtatt konkurranseutsatt for flere år siden. Det ligger fast, sier Kvalbein.

Fagforbundet misliker at hjemmet legges ut på anbud igjen.

— Har Oslo-politikerne ingenting lært? Her er det tydeligvis bare ideologi og prinsipper som gjelder, ikke den faktiske hverdagen for ansatte og eldre, sier nestleder Mette Nord i Fagforbundet.

De ansattes tillitsvalgte ved sykehjemmet, hjelpepleier Tone Follinglo, sier arbeidsvilkårene har blitt markant bedret etter at offentlige Omsorg Oslo KF i fjor tok over driften av sykehjemmet. Bemanningen er økt og lønnsnivået er høyere. Nå frykter hun budsjettnedskjæringer og lønnskutt som følge av at det blir ny anbudsrunde.

— Dette er et slag i trynet. Jeg blir så utrolig skuffet og lei meg at det sitrer i hele kroppen, sier Follinglo.