Tirsdag gikk Oslo Børs svakt frem, og onsdag morgen har børsen fått en «flying start» og er opp 1,91 prosent (kl. 11.25) til 382,62 poeng.

Etter en blytung mai måned, den nest verste mai-måneden på 29 år, og tilsvarende vonde åpningsdager i juni preget av uro i eurosonen og fallende oljepriser, stiger endelig hovedindeksen markant. Oslo Børs går markant bedre enn både Nasdaq og Dow Jones-indeksen gjorde tirsdag, som begge endte svakt frem henholdsvis 0,66 og 0,22 prosent.

Årsverste

Dermed følger Oslo Børs opp gårsdagens positive utvikling i markedet, som endte med en oppgang på 0,98 prosent. Børsen snudde da etter fem dager på rad med nedoverbakke til en bunnkurs på 371,80 poeng, den svakeste hittil i år.

Asia-børsene leverte også gode tall onsdag, og Nikkei fulgte opp med en oppgang på 1,81 prosent.

Gruveselskapet Nordic Mining er blant de desiderte vinnerne på børsen onsdag. Selskapet går frem hele 15,56 prosent etter at de i morges rapporterte om særdeles lovende funn i undersøkelsesområde i Reinfjord på Øksfjordhalvøya i Troms. Funnenepåviste ny gull-mineralisering i funnene, hvilket har fått aksjonærene til å juble.

Sjømatfest

Seismikkselskapet Polarcus er opp hele 15,59 prosent og har høyest stigning av samtlige aksjer. American Shipping Company er opp 14,55 prosent mens Reservoir Exploration Technology og Norwegian Property er begge opp over ti prosent.

Av selskapene på OBX-indeksen gjør laksegiganten Marine Harvest det best med en positiv avkastning på 5,09 prosent, godt truffet av First Securities-analytiker Henning Steffenrud som i sin sektorrapport i dag oppgraderte sjømataksjene og John Fredriksen-eide Marine Harvest til kjøp.