Han ble en slags syndebukk for republikanerne da han under stormen Sandy skrøt av president Barack Obama og måten han stilte opp for de stormrammede på.

Men nå får guvernør Chris Christie betalt for å ha vist samarbeidsvilje over partigrensene i en krisetid.

Han gjør et kraftig hopp på meningsmålingene og det er ikke minst registrerte demokratiske velgere som nå sier de mener han gjør en god jobb.Etter stormen har han gjort et kjempehopp på to målinger der folk blir spurt om de synes guvernøren gjør en god jobb. Før stormen lå han på 56 prosent, i en fersk måling er tallet 70 prosent. En tidligere måling viste 67 prosent.

Christie er en av de mest kjente republikanske guvernørene og en av dem det snakkes om som mulig presidentkandidat i 2016. Hans omfangsrike kropp regnes som et problem for ham på riksplan, men i New Jersey er han i ferd med å bli folkekjær.

Sa nei

Christie ble utsatt for press fra det republikanske lederskapet om å stille som presidentkandidat i år, men sa nei. Han var også på Mitt Romneys liste over dem han vurderte som visepresidentkandidat og han var en av hovedtalerne på Det republikanske partis landsmøte der han tegnet et bilde av Obama som en udugelighet.

Men etter at de to møttes under stormen var ordene annerledes. Christie ble kritisert hardt av republikanere som mente han var blitt for nær Obama.

Over politikken

Han svarte med å vise til at han bare sto på for New Jersey og at politiske krangler i en presidentvalgkamp ikke interesserte ham med en delstat der Sandy gjorde skader for nesten 30 milliarder dollar, eller mer enn 150 milliarder kroner.

Mange mente allerede den gangen at dette var et godt trekk for å kunne bli gjenvalgt i en valgkamp i 2013 som vil bli tøff. Så langt ser det ut til at strategien for Christie har vært vellykket.

Hvem som blir den demokratiske utfordreren, er uklart. Men det kan bli borgermesteren i Newark, Cory Booker, som også er en stigende stjerne hos demokratene.