Statsråden hadde stått for den offisielle åpningen av Mathallen på Grünerløkka i Oslo 2. oktober. Deretter fikk han omvisning. Blant dem som har restaurant og utsalg i Mathallen er Jan Vardøen, som også står bak en rekke bedrifter i bydelen. Da ministeren kom til Vardøens restaurant "Smelteverket" i Mathallen, ble han ikke møtt med omfavnelse.

Regjeringen hadde nemlig kort tid i forveien meldt om endringer i tollvernet for flere ostetyper som importeres til Norge. Vardøen importerer blant annet ost. De to mennene begynte å diskutere, og til slutt valgte Vardøen å utvise Slagsvold Vedum fra restauranten, skriver Nationen.

Sp er ikke et parti, men en gjeng lobbyister for storkapitalen

Jan Vardøen

Vardøen bekrefter at han ikke ønsket at landbruksministeren skulle komme på besøk.

— Det stemmer. Det var en spontan greie, sier han til avisen.

På spørsmål om det stemmer at han kastet landbruksministeren ut fra restauranten, svarer Vardøen:

- Det er ikke så langt fra sannheten.

— Jeg ønsker mangfold og flere norske oster. Vi er i godt driv, og har mange små og gode ysterier. Tiltak som dette er et tilbakeskritt - Senterpartiet kan ikke lovfeste hvilke oster folk skal spise. Det er direkte udemokratisk. Sp er ikke et parti, men en gjeng lobbyister for storkapitalen. Vedum er kjøpt og betalt, sier Vardøen til Nationen.Statsråden selv bekrefter at han ikke oppholdt seg lenge hos Vardøen under omvisningen.

— Det var hyggelig å treffe ham, men jeg skjønte raskt at han har et noe annet syn enn meg i spørsmålet om vi skal ha norsk landbruk eller ikke, sier Slagsvold Vedum.

Han legger til at Vardøen benyttet «litt sterkere ord enn vanlig».

— Jeg bruker ikke tid på denne typen oppførsel. Det skjedde der og da, og livet er for kort til å dvele ved det. Det var en hyggelig fredag ettermiddag, sier Slagsvold Vedum.