Etter å ha falt noe etter åpning klatret hovedindeksen på Oslo Børs sakte, men sikkert opp til ikke bare ny årsbeste, men det høyeste sluttnivået siden mai i fjor. Hovedindeksen endte tirsdag på 446,18 poeng, opp 0,1 prosent.

Børsene i USA åpnet svakt opp tirsdag ettermiddag.

Kredittvurderingsselskapet Moody's meldte tirsdag ettermiddag at USAs kredittverdighet kan bli nedgradert dersom Kongressen vedtar et statsbudsjett som ikke bidrar til en reduksjon av den føderale gjelden, skriver NTB. USAs kredittverdighet ligger i dag på høyeste nivå, «AAA», men utsiktene er negative, understreker kredittvurderingsselskapet.

Superonsdag

Markedet venter nå på dagen som har fått tilnavnet superonsdag. I morgen står en rekke viktige hendelser for tur i eurosonen. EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso holder sin årlige tale om tilstanden i unionen. Det er ventet at han vil komme med et forslag om en bankunion. I Tyskland skal forfatningsdomstolen i Karlsruhe ta stilling til om det permanente krisefondet for eurolandene (ESM) er forenlig med den tyske grunnloven. Og i Nederland er det onsdag valg etter at koalisjonsregjeringen kollapset i april.