Som ventet, åpnet Oslo Børs med et bredt fall onsdag morgen. Etter ett minutts handel er hovedindeksen ned 1,25 prosent. DNB Markets ventet på forhånd at Oslo Børs ville åpne med et fall på 1,2 prosent.

Like før stengetid onsdag har hovedindeksen falt rundt 2,2 prosent. I USA falt børsene fra start ved åpning onsdag ettermiddag.

Det norske aksjemarkedet tar følge med andre børser i verden. Stockholm-børsen var onsdag ettermiddag ned rundt 1,5 prosent, Helsinki ned 2,4 prosent og København faller 1,6 prosent.

Truer troverdigheten

I USA gikk det tirsdag kveld, norsk tid, ned mellom 0,75 prosent (Dow Jones-indeksen) og 1,39 prosent (Nasdaq-indeksen). Det skjedde etter at en sentralbanksjef i Philadelphia sa at sentralbankens varslede kjøp av statsobligasjoner denne måneden trolig ikke ville sette fart i økonomien eller sysselsettingen, og at den kan skade sentralbankens troverdighet.

Det hjalp heller ikke at det tirsdag brøt ut voldsomme sammenstøt mellom politi og demonstranter i Madrid, etter at det varsles stadig nye velferdskutt og skatteskjerpelser fra regjeringshold. I Portugal har statsministeren antydet at en del av kuttene må trekkes tilbake, etter at han ble møtt av lignende reaskjoner blant velgerne.

I løpet av natten fulgte det asiatiske aksjemarkedet etter i nedturen.

Nikkei-indeksen i Tokyo falt 2,03 prosent tirsdag.

Hong Kong Hang Seng-indeksen er ned 0,87 prosent.