Eger, Steen & Strøm Magasin, Ferner Jacobsen og Paleet går torsdag 20. september sammen om å arrangere motefesten Fashion Walkabout. Hittil er 2000 personer påmeldt via nett, og flere er ventet.

— Vi håper at kanskje 3000 mennesker skal besøke Fashion Walkabout denne kvelden, og at det blir såpass vellykket at vi skal gjennomføre dette én gang i halvåret. Vi har allerede fått spørsmål fra flere av de andre sentrene og butikkene i sentrum om at de ønsker å delta neste gang. Det er Aller-gruppen som har fått oppgaven med å få premieren i havn, for øvrig, og har gjort en fantastisk jobb gjennom sine kanaler. Blant annet er både Dior og Tesla gått inn som hovedsponsorer, sier Øystein Aurlien, som er senterleder i Paleet.

Det hele begynte som en vag idé inspirert av Vouge Fashions Night Out som arrangeres i en rekke storbyer verden over.

— Vi bestemte oss for å gjøre det på vår egen måte, og kalle det noe helt annet. Vi ønsker å skape liv og engasjement rundt handelen i sentrum, så vi bestemte oss for å gå sammen og arrangere denne kvelden. Responsen fra de andre sentrene var entydig ”Ja, dette gjør vi!”. Steen & Strøm Magasin, EGER Karl Johan, Ferner Jacobsen og Paleet er likeverdige partnere for at denne ideen ble realisert. Neste gang får vi med enda flere, forteller han til Osloby.no.

Sentrumshandelen er ikke død

For selv om ryktene går at handelen i Oslo sentrum sliter med handelslekkasje til de store kjøpesentrene utenfor byen, er ikke situasjonen så ille, mener senterlederen i Paleet.

— Det er tull og tøys at handelen i byens sentrum er død. Det er hos oss du får de kule motemerkene, ikke på sentrene. Hos oss får du mangfoldet, og det må vi enkelt og greit bli flinkere til å markedsføre utad, sier Aurlien.

Norgespremière

På hvert senter blir det ulike events, konserter, boklanseringer, stylistråd, besøk av bloggere, kjendiser og mini-foredrag.

I tillegg blir det også norgespremière på Nina Skarras nye kolleksjon. Hun har vært i New York og vist den frem der, men Fashion Walkabout får premiere på den her til lands.

— Hun skal ha en pop-up butikk i Paleet denne kvelden. Hun har fått mye god omtale, og det er morsomt for norsk mote at hun får vist seg frem, sier Aurlien videre.

Skarra er første nordmann som noensinne har fått vise sin kolleksjon under New York Fashion Week. Hun fikk selskap av tungvektere som Alexander Wang, Marc Jacobs og Ralph Lauren.