I den øvre prisklassen er det ikke alle leiligheter som legges ut på det åpne markedet, men dette er de ti leilighetene med høyest prisantydning vist på Finn.no i 2011. Det er nær total Oslo vest-dominans på toppen, og prisene varierer fra 18,5 til 32 millioner kroner.

1. Frogner/Gimle, Oslo

Leilighet på 405 m2. I 5. etasje med solrik terrasse og panoramautsikt. Ligger i en nyoppført toppetasje fra 2005, har hele fem soverom og flere peiser.

Prisantydning er 32 millioner kroner. Solgt. (Se skjermdump i toppen).

2. Aker Brygge, Oslo

«Enestående leilighet» med «Oslos beste utsikt» på 210 m2 på Aker Brygge. Er opprinnelig to leiligheter som er slått sammen til én. Har tre usjenerte balkonger med utsikt over Oslofjorden, havnebassenget og marinaen på brygga. Totalrenovert og ombygget, og det er blant annet lagt inn ekstra lydisolasjon mot nabo og i gulv og tak.

Prisantydning: 23 millioner kroner, og er ikke solgt.

3. Aker Brygge, Oslo

Toppleilighet på Aker Brygge på 230 m2. Tre soverom, hvorav et hovedsoverom med eget bad og utgang til balkong. Utsikt mot Akershus festning og indre havn.

Prisantydning 21,8 millioner kroner. Solgt.

4. Gimletoppen, Oslo

195 m2 stor leilighet i en hel 2. etasje til 21 millioner kroner . I teglsteinsgård bestående av 4 leiligheter. Flere peiser, blant annet på kjøkkenet, og vinterhage, bibliotek og egen soveromsavdeling med to soverom, omkledningsrom og stort baderom, samtwc, dusj og vaskerom. Renovert i 2007/2008. Musikk— og mediasystem med skjult anlegg i flere rom.

Prisantydning: 21 millioner kroner. Solgt.

Bygdøy, Oslo

Leilighet på 188 m2, innerst i Langviksbukten på Bygdøy. Utsikt over Langviksbukten, Oslo og Frognerkilen. Utgjør hele første etasje. Har store terrasser rundt store deler av leiligheten og liten hage.

Bygget er tegnet av arkitekt Niels Torp, og er fra 2005. Vannbåren gulvvarme.

Prisantydning 21 millioner kroner, ikke solgt.

6. Høvik, Bærum

Toppleilighet ved vannet på Høvik, 261 m2. Del av nytt, eksklusivt leilighetsprosjekt som vil bli ferdigstilt i løpet av 2013. Vannbåren gulvvarme, downlights og gasspeis. Den siste av 100 leiligheter som har vært til salgs i prosjektet.

Prisantydning 20,8 millioner kroner, solgt.

6. Heftyeterrassen, Oslo

Selveier på 250 m2, 3. etasje. Sydvestvendt hjørneleilighet i Thomas Heftyes gate. Tre balkonger, utsikt og to peiser.

Prisantydning 19, 8 millioner kroner, ikke solgt. (se skjermdump øverst i billedserie).

7. Frogner, Oslo

225 m2 stor leilighet med «ekstravagant standard og sublim beliggenhet». Totalrenovert, og har eksklusive detaljer som italienske fliser og tapeter, skreddersydde gardiner, heltre eikebord i gulver og spesiallagde heltre dørblader i eik, laget etter bilder fra originale Frogner-dørblad fra 1800-tallet.

Alle baderom er innredet med italiensk porselen med forkrommet stål.

Prisantydning 19 millioner kroner, solgt.

8. Smestad, Oslo

Toppleilighet på 363 m2 med direkte heisadkomst. Kalles «designleilighet», har fjordutsikt, tre garasjeplasser og basseng.

I leilighetsbygg fra 2000/2001. «Leiligheten antas å være en av Oslos mest unike toppleiligheter», står det i annonsen, og den skal være representert i interiørarkitekt Helene Forbes Hennies interiørbok, da hun har vært ansvarlig for interiøret.

Tre terrasser, innendørs svømmebasseng og spaavdeling.

Prisantydning 18,9 millioner kroner, solgt.

10. Uranienborg, Oslo

Klassisk leilighet i byhus med garasje og hage bak slottet. 189 m2 stor, og omfattende restaurert. Flere av dørene er spesialtegnet, og det er gjort utstrakt bruk av naturstein på både bad og kjøkken.

Prisantydning 18,5 millioner kroner, ikke solgt.

Finn Eiendom og Aftenposten er i samme konsern.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook