Telenor sier de vil delta på auksjon for å få tilbake lisensene i India. I forrige uke trakk høyesterett tilbake 122 lisenser i det indiske telemarkedet, 22 av disse var Telenors.

Det er den engelskspråklige avisen The Hindu Business Line som skriver dette.

— I utgangspunktet ønsker vi å by i en auksjon, men startpris pris og hvem som får by er viktig. Siden utgangspunktet for myndighetene i 2008 var å øke konkurransen i markedet, bør auksjonen være begrenset til kun de nye konkurrentene, sier Asia-sjef Sigve Brekke under en pressekonferanse i dag.

Saksøke departementet

Her sier de også at de vil gjøre alt i sin makt for å forsvare sin investering i India.

Brekke la til at hvis auksjonsreglene ikke er tilfredsstillende, er alternativet å trekke seg ut av India.

Telenor har allerede skrevet ned verdien på India-satsingen med 4,2 milliarder kroner. Brekke sier også, ifølge flere indiske medier, at de ser på alle juridiske muligheter. En mulighet er å saksøke det indiske departementet for skadene Telenor er påført.

Ikke døde ennå

Ellers jobber de ansatte i selskapet som vanlig og de har fått en rekke nye kunder de siste dagene.

— Vi ønsker ikke å miste fremdriften i markedet, så vi slakker ikke av. Men det er uetisk av enkelte konkurrenter å utnytte denne situasjonen ved å kjøre annonser hvor de ber våre kunder bytte leverandør. Vi er ikke døde ennå, sier Brekke.

I løpet av kort tid vil Uninor komme med eget annonsemateriell hvor de forklarer sine kunder at selskapet fortsetter som før.