Aasland foreslår å skru av strømmen til bedrifter på kalde dager

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) mener store bedrifter kan koble ut strømmen i perioder for å spare forbrukerne for dyre investeringer i strømnettet.

Strømnettet har på den kaldeste dagen i året en kapasitet på opptil 25.000 megawatt (MW). Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) foreslår at bedrifter kan kutte strømmen om man når denne grensen på kalde dager.
  • NTB
Publisert Publisert

Tirsdag leverte Strømnettutvalget sin utredning til olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). I rapporten kommer utvalget med flere tiltak for å løse utfordringene knyttet til framtidig utvikling av strømnettet.

Både Strømnettutvalgets og Aasland understreker at strømnettet må utvikles på en mest mulig samfunnsmessig rasjonell måte – uten unødvendige kostnader for forbrukerne eller naturen.

– Da er det viktig at vi ikke bygger ut mer nett enn vi må, sier Aasland til Nationen.

Strømnettet har på den kaldeste dagen i året en kapasitet på opptil 25.000 megawatt (MW), ifølge utvalget. En av deres konklusjoner er at dagens strømnett må utnyttes bedre.

– Det kan være små tidsmarginer, for eksempel det ene kvarteret vi ønsker å bruke ekstremt mye strøm i januar. Da kan det hende en bedrift kan koble ut, så slipper vi nettutbygging, sier Aasland.

Publisert
  1. Strømpriser
  2. Strøm
BT anbefaler

Snart forsvinner BankID på mobil – dette må du gjøre

– Vi oppfordrer alle som har smarttelefon til å laste ned den nye appen allerede nå, sier kommunikasjonssjef for BankAxept.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her strømmer de på for å gjøre gratiskupp: – Vi hadde ikke forventet så mange folk

  2. – Glad Blomberg får starte

  3. – Drosjesjåfør knivranet - stakk av med bilen

  4. Drosjesjåfør kniv­ranet: – Stakk av med bilen

  5. Her gjør de som meteorologen anbefaler

  6. Freya avlivet: – Uendelig trist