Business Insider: SpaceX inngikk forlik med kvinne som rettet anklager mot Elon Musk

En flyvertinne inngikk forlik med SpaceX i 2018 etter å ha anklaget grunnlegger Elon Musk for seksuelt krenkende atferd, ifølge Business Insider.

Tesla- og SpaceX-eier Elon Musk anklages for seksuelt krenkende atferd av en flyvertinne som tidligere jobbet i SpaceX. Selskapet og kvinnen inngikk forlik i 2018, ifølge Business Insider.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Business Insider viser til en skriftlig erklæring fra en venn av flyvertinnen og andre dokumenter, blant annet e-postkorrespondanse.

Kvinnen skal ha fortalt til vennen som Business Insider har snakket med, at hun ble oppfordret til å ta opplæring som massør etter at hun ble flyvertinne i selskapet. Dette for at hun da kunne gi Musk, som også eier Tesla og er en av verdens aller rikeste, massasje.

Det var i 2016 at Musk mens han ble massert skal ha vist kvinnen sin erigerte penis, strøket henne på låret og tilbudt seg å kjøpe henne en hest i bytte mot «mer», ifølge nettstedets dokumenter.

Mener hun ble skjøvet ut

Episoden skal ha preget kvinnen veldig, og hun hevder også at hun i etterkant fikk færre jobbmuligheter i selskapet. I erklæringen fra vennen hennes heter det at hun følte at «hun ble presset ut og straffet fordi hun nektet å prostituere seg», skriver nettstedet.

Kvinnen meldte saken til selskapet i 2018. Deretter skal saken raskt ha blitt håndtert gjennom et møte med en megler der også Musk deltok.

I forliket fikk hun 250.000 dollar for å ikke saksøke selskapet, og hun ble ilagt taushetsplikt, heter det.

Avviser påstandene

Elon Musk avviser påstandene, og skriver at saken har mange flere sider enn det som kommer fram i nettstedets sak.

– Om jeg hadde lyst til å ta del i seksuell trakassering, ville dette neppe vært den første gangen i løpet av min 30 år lange karriere at det kom for en dag, skiver han i en e-post til Business Insider.

Videre kaller han saken for en «politisk motivert drittpakke».

Hverken SpaceX eller Twitter, som Musk har forpliktet seg til å overta, har besvart avisens henvendelser.

På Twitter skriver Elon Musk:

– Og la det være klart, de ville beskyldningene er fullstendig usanne.

I en annen melding skriver han at angrepene mot ham må vurderes med politiske briller.

– Dette er deres uspiselige standard og ingenting vil stoppe meg fra å kjempe for en god fremtid og din rett til ytringsfrihet.

Publisert: