Razzia hos sentral aktør tilknyttet finanssektoren

Konkurransetilsynet bekrefter at det i forrige uke ble gjennomført såkalt bevissikring i et marked tilknyttet finanssektoren.

Etterforskningsdirektør Kari Bjørkhaug i Konkurransetilsynet.
Publisert: Publisert:

Konkurransetilsynet mener det er rimelig grunn til å anta at «en sentral aktør» i et marked knyttet til finanssektoren «kan ha handlet på en måte som begrenser konkurransen». Det skriver Konkurransetilsynet i en pressemelding.

– Tilsynet har derfor gjennomført en uanmeldt kontroll for å innhente informasjon som kan bekrefte eller avkrefte en mistanke om brudd på konkurranseloven, sier etterforskningsdirektør Kari Bjørkhaug i meldingen.

Overfor E24 bekrefter Bjørkhaug at razziaen fant sted hos én aktør. Det uanmeldte besøket fant sted i forrige uke, opplyser hun.

Konkurransetilsynet tok da beslag i datamateriale.

– Saken omhandler konkurranselovens paragraf 11, som handler om misbruk av dominerende stilling i et marked, sier Bjørkhaug.

Tilsynet ønsker ikke å kommentere den aktuelle saken mer detaljert, men Bjørkhaug opplyser at beviskravet generelt er ganske lavt før tilsynet kan gå inn.

– Det som må til er rimelig grunn til å tro at konkurranseloven er overtrådt, sier hun.

Bjørkhaug ønsker ikke å gå inn på hva som utløste bevissikringen i denne saken, eller noe om størrelsen på aktøren de har kontrollert.

Bevissikringen ble gjennomført på bakgrunn av en beslutning fra Hordaland tingrett.

Tilsynet skriver i meldingen at det ikke kan gå inn konkret på den aktuelle saken. Det er derfor foreløpig ikke kjent hvilken aktør det er snakk om.

Publisert: