— Jeg var godt fornøyd etter min tid i Dale og hadde ikke noe stort behov for å gå inn i tekstilbransjen igjen, forklarte Øyvind Lauritzen i Nordhordland tingrett mandag.

Den tidligere sjefen i Dale of Norway har saksøkt selskapet for å få ut 500.000 kroner som han mener å ha til gode i etterlønn.

Dale of Norway nekter å gi ham pengene, og har kommet med et motkrav på 100.000 kroner for deler av etterlønnen som Lauritzen fikk utbetalt etter at han fikk sparken våren 2013.

— Sjåfør og bagasjebærer

Grunnen til at selskapet nekter å oppfylle etterlønnsavtalen, er at de mener Lauritzen har brutt en konkurranseklausul. Lauritzens kone har startet selskapet We Norwegians, som også selger strikkemote.

Under sin forklaring i retten, avviste Lauritzen at han har noen rolle av betydning i selskapet.

— Jeg har stort sett vært med som sjåfør og bagasjebærer. Dersom min kone spurte meg om noe, svarte jeg og ga tips. Ellers malte jeg litt og passet unger og var hjemme mens hun reiste.

Dale of Norways advokat, Egil Horstad, brukte deler av innledningsforedraget på å fortelle om bakgrunnen for at Lauritzen fikk sparken. Horstad viste da til manglende økonomisk kontroll, manglende rapportering og personalhåndtering.

Brev fra tillitsvalgte

Advokaten leste i retten opp et brev som var sendt fra tillitsvalgte i Dale of Norway til styreleder Hilde Midthjell. Avsenderen var bekymret, og mente «Dale-ånden» virket å være borte. Stillinger skal ha blitt endret uten at folk ble informert, og mange ansatte følte seg tråkket på, ifølge brevet.

«Det er vondt å se voksne folk som er på gråten på grunn av frustrasjon», sto det i brevet.

Lauritzen måtte i retten svare for en e-post han hadde sendt som hadde skapt dårlig stemning i deler av organisasjonen.

— Jeg kom fra et mer fremoverlent miljø enn Dale, så det ble nok oppfattet som litt pushete, forklarte Lauritzen.