Krisepakke kan gå til utlandet

Det statseide investeringsselskapet Argentum får 2,2 milliarder kroner av regjeringens krisepakke, men regjeringen har ikke sikret seg at dette beløpet i sin helhet skal brukes i Norge. Dermed kan pengene ende opp i utlandet.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

Argentum investerer blant annet i utenlandske fond. Nærings— og handelsdepartementet bekrefter at regjeringen ikke har satt som betingelse at de 2,2 milliarder kronene skal gå til norske bedrifter.

– Nei, det ligger ingen slike føringer knyttet til bevilgningen på 2,2 milliarder kroner til Argentum, sier ekspedisjonssjef Mette I. Wikborg til Dagens Næringsliv.

Leder i Stortingets næringskomité, Ola Borten Moe fra regjeringspartiet Senterpartiet, kjente ikke til at Argentum får pengene uten krav til hvor beløpet skal investeres. Det ville ikke vært unaturlig å stille krav, mener han.

– Vi må se dette i lys av at hele formålet med tiltakspakken er å sikre arbeidsplasser i Norge, sier Moe, som varsler at han vil se på saken fram mot stortingsbehandlingen.

SVs næringspolitiske talsmann Inge Ryan forventer at Argentum satser på investeringer i Norge.

Men statssekretær Øyvind Slåke (Ap) i Nærings- og handelsdepartementet hevder at regjeringen har sagt til Argentum at målet er å la pengene komme norske arbeidsplasser og norske bedrifter til gode.

Publisert: