De greske partilederne gjorde tirsdag en siste kraftanstrengelse for å bringe landet ut av det politiske dødvannet etter valget 6. mai, men uten å lykkes.

Bruddet var ventet, men likevel øker det sannsynligheten for at landet vil gå konkurs og at det ikke lenger vil være en del av eurosamarbeidet. Det har kommet stadig flere signaler om at EU forbereder seg på gresk euroexit.

Partilederne møtes onsdag formiddag klokken 11 for å utpeke en overgangsregjering, som skal styre landet fram til det kan holdes nyvalg i juni, heter det i en kunngjøring fra presidentens kontor.

Den greske presidenten Karolos Papoulias' håp var at partiene skulle enes om å støtte en ny teknokratregjering, som kunne lede Hellas gjennom krisen og sørge for at landet forblir i eurosonen.

Det er ikke klart når det vil holdes nyvalg, men det vil trolig skje i løpet av juni, melder Reuters.

— La oss for guds skyld skape noe bedre og ikke noe verre. Landet vårt må klare seg, vi skal kjempe for at det skal klare seg, sa sosialistenes partileder Evangelos Venizelos etter møtet på tirsdag ifølge nyhetsbyrået.

Det greske parlamentet er splittet i striden om landet skal godta forpliktelsene om budsjettkutt som følger med krisepakken på 130 milliarder euro.