— Vi vil gjøre kampen for kraftverket til en sak for alle grekere, sier Nikos Fotopoulos, leder for fagforeningen GENOP til nettstedet Bloomberg.

Fagforeningen med 18.000 medlemmer truer nå med å mørklegge hele Hellas midt i turistsesongen i protest mot privatisering av Hellas' største arbeidsplass - kullkraftverkselskapet Public Power Corp. SA (PPC).

Fire av selskapest åtte kraftverk står i fare for å bli solgt som en del av de økonomiske instramningene EU har krevd av landet.

— Kjemper hardt

— Vi kjemper våre kamper med tro og lidenskap, og vi kjemper dem hardt. En seriøs stat må kontrollere selskaper av strategisk viktighet, sier Fotopoulos.

Elektrisiteten fra kraftverkene står for halve Hellas' kraftbehov og sysselsetter i dag 20.000 grekere.

Følg oss på Facebook!

Regjeringen i Hellas trenger å komme opp med budsjettkutt for 3,5 til 4 milliarder euro. Tilsammen må regjeringen klare å stramme inn for 11,5 milliarder euro. Den europeiske sentralbank og Det internasjonale pengefondet har krevd kutt før det gis ytterligere hjelpe det gjeldstyngede landet, etter at landet fikk en krisepakke på 130 milliarder euro.

Statsminister Giorgios Samaras har sagt at salg av statlige selskaper kommer til å være en viktig del av dette.

— Bestemt på salg

— PPC har en meget sterk fagforening, som så langt har hindret omstillinger, sier tidligere industriminister Stefanos Manos.

Men Samaras har vært klar på at kuttene vil komme.

- Vi er bestemte på at vi skal gå videre med strukturelle endringer, ved å selge statlige selskaper, sa Samaras i juli.

Konflikten rundt PPC vil vise om Samaras vil klare å overbevise de europeiske lederne om at landet vil klare å møte kravene om å åpne markedet for konkurranse, og nedskalere det statlig eierskapet.

Staten eier 51 prosent av PPC, mens de resterende 49 prosentene av aksjene er notert på Aten-børsen.

Første august gjentok viseenergiminister Assimakis Papageorgiou ønsket om å privatisere større deler av PPC.

— Regjeringen jobber ufortrødent videre med å privatisere PPC på en ordnet måte, skrev Papageorgiou i en e-post.