Angela Merkel er kanskje den mest upoulære europeeren i Hellas. Hun har offentlig fått mye av skylden for den økonomiske elendigheten som landet har havnet i.

Tyskland har krevd at Hellas må foreta store innstramninger i statens utgifter for at landet skal få krisehjelp fra de andre EU-landene og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Hellas’ konservative statsminister Antonis Samaras inviterte Merkel til Athen da han besøkte Berlin i august.

Tirsdag setter Merkel seg på flyet til den greske hovedstaden, bekrefter hennes talsmann Steffen Seibert til det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Det er ikke kjent hva slags velkomst som venter henne og hennes følge.

Kassen er tom i november

Athens gater har den siste uken vært preget av nye sammenstøt mellom demonstrasjoner og politi.

Statsminister Samaras sier til den tyske avisen Handelsblatt at den greske staten går tom for penger i slutten av november hvis landet ikke får utbetalt en ny porsjon av kriselånet på 130 milliarder euro (snaue 1000 mrd. kr) som EU og IMF innvilget i vinter.

Mens Merkel er i Athen, møtes eurolandenes finansministre for bl.a. å vurdere utbetaling av nye krisepenger til Hellas.

De greske regjeringspolitikerne har i ukesvis forhandlet om nye kutt i statsansattes lønninger og pensjon og oppsigelse av flere statsansatte, men uten å bli enige. Utsendinger fra EU og IMF krever at Hellas må foreta nye nedskjæringer på samlet 11,5 milliarder euro (85 mrd. kr) i statsbudsjettet for 2013 og 2014 for å gjøre seg kvalifisert til utbetaling av nye kriselån.