Strømprisene faller tredje dag på rad i Sør- og Vest-Norge

Samtidig øker prisene for kundene i Midt- og Nord-Norge til 60,6 øre, ifølge Nord Pool.

Publisert Publisert

Strømprisen tirsdag blir 1,47 kroner per kilowattime i ren kraftpris i Sør- og Vest-Norge, viser tall fra strømbørsen Nord Pool, som fastsetter prisen en dag i forveien.

Dersom nettleie, og avgifter som moms inkluderes vil det tilsvare en pris på 2,4 kroner på strømregningen, før påslag til strømselskapene.

Selv om strømprisen nå faller fra rekordnivået er prisen fortsatt unormalt høy.

For kundene i Midt- og Nord-Norge øker prisen fra 58 til 60,6 øre i ren kraftpris, med en makspris på 0,93 kroner mellom klokken 19:00 og 20:00 tirsdag.

Medregnet nettleie og avgifter vil prisen på strømregningen bli 76,3 øre for disse kundene.

I Midt- og Nord-Norge har prisene steget siden julaften.

Denne høsten har strømprisen satt flere rekorder, sist 21. desember da strømmen i Sør-Norge kostet 3,95 kroner i gjennomsnitt uten nettleie og avgifter.

Les også

Strømprisene fortsetter nedgangen i sør

Tror på prisøkning i januar

Flere analytikere har varslet strømprisoppgang i januar.

Analysesjef Tor Reier Lilleholt i Volue Insight sa også lørdag at det fortsatt kommer til å være et anstrengt marked i januar.

– Vi er allerede i en anstrengt situasjon. I januar er det en forventning i markedet på over fire kroner per kilowattime i Tyskland, mens vi har et gjennomsnitt for Norden på omtrent to kroner. Sør-Norge vil nok ligge ytterligere en halv krone over det i rene kraftpriser, sier han, og legger til:

– Med disse værvarslene kan det gå enda høyere, fordi man ikke møter motstand før man møter prisene i Europa. Man kan ikke stoppe eksporten til Europa før prisene er på lik linje, sier Lilleholt.

Vedskolen

Nyhetsbrev Gratis: Journalist Eir Stegane gir deg alt du trenger å vite om fyring og ved i tre leksjoner på e-post.
Publisert