Forbrukerrådet advarer mot utenlandske nettbutikker med norsk drakt

Før Black Friday advarer Forbrukerrådet mot nettbutikker som forsøker å gi inntrykk av at de er norske. – De spiller på tilliten til norsk handelsstand.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det er lett å la seg lure, sier Gunstein Instefjord, leder for forbrukerpolitikk i Forbrukerrådet.

Foran handledagen Black Friday, som er fredag neste uke, advarer han nå mot utenlandske nettbutikker med norsk tekst og andre fornorskninger. Forbrukerrådet får ofte tilbakemeldinger fra forbrukere som får høye tollregninger, produkter som ikke lever opp til forventningene og upraktiske returordninger etter å ha handlet fra nettbutikker de trodde var fra Norge.

– Dette er en bevisst salgsmetode. Den spiller på tilliten og forventningene forbrukere har til norsk handelsstand, og til at butikken følger de krav som gjelder for produkter på det europeiske markedet, sier Instefjord.

Mange av de utenomeuropeiske nettbutikkene kan også selge ulovlige produkter som inneholder helse- og miljøskadelige stoffer.

Forbrukerrådet anbefaler folk å sjekke kontaktinformasjon til selskapet, å se på brukeranmeldelser og om tekstene inneholder oversettelsesfeil.

– Om tekstene åpenbart er traktert gjennom en oversettelsesrobot og er full av feil er sjansen stor for at varen du er i ferd med å bestille også er det, sier han.

Publisert: