Forsikringsselskaper dekker avbestilling av reiser til Kina

Forsikringsselskaper vil dekke avbestilling av reise og opphold i Kina eller Hongkong som følge av utbruddet av det nye coronaviruset.

Publisert Publisert

En sykepleier viser pasienter veien til sykehuset i Wuhan i den kinesiske Hubei-provinsen. Forsikringskunder i Tryg som har bestilt reiser til provinsen den nærmeste tiden, får pengene sine tilbake. Foto: Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix

  • NTB

Europeiske reiseforsikring er blant dem som vil dekke slike avbestillinger. Forutsetningen er at reisen avbestilles innen 14 dager etter UDs reiseråd om Hubei-provinsen. Det vil si innen 9. februar.

– Grunnen til at vi nå utvider avbestillingsdekningen til å gjelde hele Kina, er at vi ønsker å ligge litt i forkant av situasjonen. Reisende opplever større grad av reiserestriksjoner med kollektivtrafikk og fly, og det kan være vanskelig å bevege seg internt i Kina, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i Europeiske Reiseforsikring.

Tryg dekker avbestillinger av reiser til Hubei-provinsen i Kina. Forsikringen dekker det man ikke får refundert fra reisearrangør og gjelder kunder som har bestilt og betalt reise til provinsen før 25. januar, opplyser selskapet.

Norske myndigheter fraråder nordmenn til å reise til dette området på grunn av utbruddet av en ny type coronavirus som først ble oppdaget i storbyen Wuhan i provinsen.

Viruset kan arte seg som en mild forkjølelse, eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang. Symptomer kan være feber, tørr hoste og tegn på lungebetennelse.

Publisert